Trend Honda: fizessen helyettünk az autónk!

Honda: fizessen helyettünk az autónk!

autopro.hu | 2016.03.17 06:37

Honda: fizessen helyettünk az autónk!

Az autózást és a fizetést forradalmasítaná a japán gyártó, a Visa és a ParkWhiz triója: az együttműködés során a virtuális hitelkártyát az autó infotainment rendszerébe integrálták.

Hirdetés

A tankolás és a parkolás, de akár a díjköteles utak használata is egyszerűsödhet egy új fejlesztésnek köszönhetően: a Visa Token Service a kereskedelmi tranzakciók járműalapú bonyolításának lehetőségét ígéri. A digitális fizetési módszerek autóba telepítése után a kommunikáció interneten, Bluetooth kapcsolaton és QR-kódokon keresztül zajlik.

A Visa innovációs és stratégiai partnerségekért felelős alelnöke szerint az elképzelés valóra válása, mely szerint az autó végez majd egyes pénzügyi tranzakciókat, nincs olyan messze, mint sokan hiszik. Jim McCarthy elmondta, hogy a Hondával végzett tesztek során egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy az innováció a kereskedelem részéve válhasson.

Egyelőre csak a tankolás és a parkolás tranzakcióit könnyíti a fejlesztés

A fejlesztés két szolgáltatásának bétatesztelése már idén tavasszal elindul: Észak-Kaliforniában a Fuel App Concept rendszer szükség esetén elnavigálja a sofőrt a legközelebbi töltőállomáshoz, majd a tankolás befejeztével kiszámolja a költségeket. Nem Yorkban a Parking App Concept mobiltelefonnal segíti a fizetős parkolás lebonyolítását, bár ez utóbbi szolgáltatás egyelőre nem sokban tér el a már idehaza is sokak által igénybe vett mobilparkolás szolgáltatástól.

A fejlesztések leginkább azért jelentősek, mivel viszonylag pontosan vázolják fel a trendet, azaz hogy a járművek milyen további funkciókkal tehetik még egyszerűbbé és kényelmesebbé a sofőr dolgát. Miközben az autók egyre okosodnak rendre napirendre kerül a járművek vezeték nélküli kommunikációjának biztonságát érintő témakör. Az alkalmazások biztonsági résein keresztül a jövő autótolvajai a hackerek lehetnek.

Kiemelt Partnereink