Techtogether Profi vezetőkből mestereket képez az Audi partneregyeteme

Profi vezetőkből mestereket képez az Audi partneregyeteme

Gégény István | 2015.07.30 06:03

Profi vezetőkből mestereket képez az Audi partneregyeteme

Gyakorlatorientált vezetéstudományi MBA képzéseket indít a Széchenyi István Egyetem, amelyre olyan tapasztalt menedzserek jelentkezését várják, akik szakmájuk nagymesterévé kívánnak válni.

Kreatív, inspiratív, praktikus, interaktív – ilyen jelzők sűrűjében rajtol az Audi Hungaria győri partneregyetemén az Executive MBA szakközgazdász és az Executive MBA menedzser kurzus. Nem véletlenül hangsúlyozzuk a négykarikás vállalat nevét, ugyanis nemrég saját kart is alapított az autógyártó vállalat a felsőoktatási intézményben. Ennél a ténynél még fontosabb jelen esetben a Vezetéstudományi és Szervezeti Kommunikáció Tanszék közel egy évvel ezelőtti megalapítása, amelynek élére a négykarikások delegálták a tanszékvezetőt. Patrick Waldbuesser akkor részletes interjút adott szakportálunknak céljaikról, s ezúttal, második lépésként már nem csupán szervezetet fejlesztenek, hanem beindítják a tudásgyárat.

Az MBA képzések elindítását Papp Ilona dékán, Földesi Péter rektor és Patrick Waldbuesser tanszékvezető jelentette be (Fotó: SZE/Winkler Csaba)

A tudásgyár kifejezés talán túl nagy szónak tűnik, ám mindjárt kiderül, nem az. A Harvard Business School modellje alapján induló két képzés ugyanis a legkevésbé lesz tankönyvízű. Inkább csoportos esetfeldolgozásokra érdemes gondolni, ahol a tanár nem oktató, hanem mentor, „műsorvezető” lesz, a minimum 3 év szakmai tapasztalattal rendelkező menedzserek pedig nem hallgatóként, hanem beszélőként fognak részt venni az alkalmakon. A jó gyakorlatok mellett a rossz példák is terítékre kerülnek, amolyan panaszfalat ugyancsak kialakítanak, a képzésben résztvevők reális problémái rugalmasan beleilleszkednek majd a képzési koncepcióba. Az egyetem és az autógyár együttes célja, hogy ne csupán tudást és tapasztalatot hozzon a most induló MBA program, hanem sajátos hálózatépítést, a meglévő kapcsolatrendszer bővítését is szolgálja a képzés.

A nem éppen olcsó kurzusok alapkérdése, hogy lehet-e sikeresebb vezetővé fejleszteni a szükséges kompetenciák és ismerethalmaz egy részével már rendelkező szakembereket. A győri egyetem és az Audi Hungaria közös csapata ebben a hitben indítja útjára az MBA képzést, amelyre nem csupán járműipari vállalatok munkatársait invitálják, noha a regionális adottságok miatt alighanem ilyen iparági túlsúly várható. A szemeszterenkénti 360 ezer forintos költség a képzés vezetői szerint a felvázoltak alapján nagyon jó befektetés lehet, nem csupán multinacionális cégek számára. Patrick Waldbuesser elmondása szerint az Audinak is előnyt jelent, ha a beszállítóinál mesteri szintű vezetők irányítják a folyamatokat. Földesi Péter rektor, a képzések szakfelelőse pedig Thomas Faustmannt idézte: a leköszönő gyárvezető szívesen látna minél több magyar kollégát minél magasabb vezetői pozícióban, a folyamatot ez a képzés is hatékonyan támogathatja.

Az október 2-án induló képzésre ide kattintva lehet jelentkezni, augusztus 31-ig.

Kiemelt Partnereink