Techtogether Mit keres az Audi Hungaria Gönyűn?

Mit keres az Audi Hungaria Gönyűn?

autopro.hu | 2014.08.21 07:24

Mit keres az Audi Hungaria Gönyűn?

Tehetséges mérnökjelölteket. Ma startol az idei Formula Student Hungary, a négykarikás vállalat pedig amellett, hogy a rendezvény főszponzora, három csapatot külön is támogat.

Hirdetés

Kitalálni, megtervezni, megépíteni és megmérettetni egy saját versenyautót: erről szól a Formula Student Hungary. A nemzetközi versenyt augusztus 21-24. között immár ötödik alkalommal rendezik meg a gönyűi kikötőben. Ebben az évben minden eddiginél több hallgató vesz részt a versenyen: 44 csapat, mintegy 1000 résztvevővel, 14 országból, így például Angliából, Németországból, Szlovákiából, Lengyelországból és Magyarországból. Az Audi Hungaria ismét főszponzora a Formula Student versenynek.

Thomas Faustmann a jövő mérnökeinek körében

- A Formula Student Hungary főszponzoraként felvehetjük a kapcsolatot fiatal, műszaki érdeklődésű mérnökökkel, akiket megnyerhetünk vállalatunk számára. Az Audi Hungaria számára ez világos stratégiai előnyt jelent. A Formula Student versenysorozat a résztvevők számára bepillantást nyújt egy nagyvállalat folyamataiba. Pontosan azon képességekre van itt szükség, amelyekre szakképzett munkatársainknak is munkájukhoz. A mai sikeres mérnököket a szakmai tudáson felüli kompetenciáik különböztetik meg a többiektől - indokolta a támogatási szándékot Thomas Faustmann, a négykarikás autógyár ügyvezető igazgatója.

A verseny keretein belül az Audi Hungaria támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem BME FRT Formula Student csapatát, akik ebben az évben egy elektromos meghajtású versenyautóval állnak rajthoz. Emellett a motor- és járműgyártó további kettő egyetemi csapatot is támogat a győri egyetemről. Az Arrabona Racing Team ebben az évben első alkalommal vesz részt a versenyen, méghozzá belső égésű motorral rendelkező versenyautóval, míg a SZEngine speciális versenymotorokat fejleszt és épít a világ minden részéről érkező Formula Student résztvevők számára.

Több Formula Student csapattal is találkozhatnak majd az érdeklődők a Techtogether kiállításon és versenyen, amelyre november 5-7. között kerül sor a Hungexpo területén.

Kiemelt Partnereink