Gyártók Párizst könnyedén megjárta, Budapesten kerekét vesztette a magyar busz

Párizst könnyedén megjárta, Budapesten kerekét vesztette a magyar busz

autopro.hu | 2016.03.17 14:18

Párizst könnyedén megjárta, Budapesten kerekét vesztette a magyar busz

A Mabi-Bus Kft. prototípusa bemutató útján elszabadultak a bal hátsó kerekek. Személyi sérülés is történt.

Hirdetés

A Mabi-Bus Kft. közleménye szerint a társaság egyik elektromos hajtású prototípusának bemutató útja során – eddig tisztázatlan okokból – a bal hátsó kerekei menet közben leestek a tengelyről. A rendőrség mind a hat darab rögzítő csavart megtalálta a helyszínen. Az elszabadult kerekek egyike egy gyalogost a lábán talált el a villamosmegállóban. Az eszméleténél lévő sérültet a mentő kórházba szállította. A hozzátartozók elmondása alapján a balesetben érintett személy lábszártörést és medencecsont-sérülést szenvedett.

A balesetben érintett prototípus kereskedelmi forgalomba nem került, csupán bemutató céllal vett részt a forgalomban, és nem tartozik a BKV számára gyártott flottába – emlékeztet a cég. A típusengedéllyel rendelkező, minden szükséges vizsgálatnak megfelelő Modulo buszok alkatrészeinek, így a balesetben érintett részegységek beszállítói nagy múlttal és referenciával rendelkező magyar és nemzetközi vállalatok.

Párizsig gond nélkül eljutott a modell, az innovációs díj átvétele után haza is gurult a kerekein

A váratlan kerékbaleset okának feltárására a rendőrségi vizsgálat mellett Mabi-Bus belső vizsgálatot indított. A szakértői eredményeket a cég közölni fogja.

Épp erről a modellről írtuk nemrég, hogy március elején egy ilyen példány teljesítette oda-vissza a Budapest és Párizs közötti távot, elsőként az elektromos buszok történelmében. Egy innovációs díjat mentek átvenni a készítői.

Szakportálunk elérte Mészáros Csabát, az autóbuszt fejlesztő evopro vállalat vezetőjét, aki rámutatott: a balesetnek semmi köze nincs a cégük által hozzáadott szellemi értékhez, vagyis a fejlesztés eredményessége nem szenvedett csorbát az eset kapcsán. – Vásárolt alkatrészeket érint a probléma. Komoly szakmai stábot hívtunk össze, egyetemi kutatókat is bevontunk a hiba forrásának feltárásába – közölte érdeklődésünkre Mészáros Csaba.

Kiemelt Partnereink