Gyártók Kitűnően vizsgázott a magyar autó a törésteszten

Kitűnően vizsgázott a magyar autó a törésteszten

autopro.hu | 2015.04.22 15:02

Kitűnően vizsgázott a magyar autó a törésteszten

Az eredmény annak fényében külön figyelmet érdemel, hogy egy másik magyar gyártmány, az új TT csak négy csillagot kapott a 2015-ben megszigorított elvárások mentén.

Fiat 500X

A legújabb magyar Suzuki modell kapta a legjobb eredményeket az Euro NCAP újabb vizsgáján, ahol a négyesfogat további tagjai az általunk frissen tesztelt Renault Espace, a Fiat 500X és a Mazda2 voltak. Utóbbi két autó csak négy csillagot szerzett összesítésben, az egyterű Renault és a Vitara ötöst kapott a bizonyítványába.

Mazda 2

A magyaros japán modell 89 százalékban vigyáz a felnőttekre, 85 százalékos gyermekvédelem mellett 76 százalékos gyalogosvédelmet jegyeztek fel a zsűri tagjai. A biztonsági berendezések összértékelése 75 százalékos lett, ebben az automatikus biztonsági féknek is nagy szerepe lehet.

A friss Vitara friss töréstesztje

A felnőtteknél a mellkason kívül szinte minden testrészre tökéletesen vigyáz a Vitara, a nyakunkat sem kell féltetni az autóban – ritkán látni ilyen jó eredményt. A gyalogosvédelmi ábra nem a legtökéletesebb, de az átlagosánál mindenképp kedvezőbb a színösszeállítása.

Renault Espace

A Renault Espace adatai (felnőtt-, gyermek-, gyalogosvédelem, biztonsági berendezések): 82%, 89%, 70%, 80%.

A négycsillagos Fiat 500X eredménye: 86%, 85%, 74%, 64% - nyilván a biztonsági segédleteken múlhatott a jeles összeredmény. A Mazda 2 elég hasonló számokat produkált: 86%, 78%, 84%, 64%. A magyar autók közül legutóbb az Audi TT Coupét törték össze, nem túl jó eredménnyel.

Kiemelt Partnereink