Gyártók Elkészült a százezredik CLA Kecskeméten

Elkészült a százezredik CLA Kecskeméten

Biró Csongor | 2014.09.02 06:15

Elkészült a százezredik CLA Kecskeméten

Magyarországon alig látni Mercedes-Benz CLA-t, pedig a márka egyik legsikeresebb típusa a kecskeméti négyajtós kompakt kupé. A minap eladták a százezrediket.

Hirdetés

A Mercedes-Benz elsőkerék-meghajtású kompakt családja igen népszerű a világban, már 800 ezren választották az A- és B-osztályra épülő autók valamelyikét. Az A, B, CLA és GLA modelleket soroló kompakt kategóriából csak az idén negyedmillió talált gazdára. A csak Kecskeméten (2013 januárjától) gyártott CLA-ból százezret vettek, a legnépszerűbb az általunk is tesztelt kétliteres turbóssal szerelt benzines CLA 250, amelyet legtöbbször fehér színben és jól felszerelve választanak.

A Kecskeméten gyártott, négyajtós kompakt kupé forgalmazása 2013 áprilisában indult, és annak ellenére az Egyesült Államok a legnagyobb piaca, hogy ott csak idén tavasszal indult a forgalmazás. Pár hónap alatt közel harmincezret adtak el, többek között annak köszönhetően, hogy ez volt az első olyan Mercedes, amelynek indulóára 30 ezer dollárnál alacsonyabb. Júliusban a CLA mellett megkezdődött egy másik kompakt, az elektromos, Rastattban készülő B-osztály forgalmazása is az USA-ban, szeptemberben követi majd a szabadidő-autós jegyekkel megspékelt GLA.

Nyugat-Európába ment a CLA-termelés 30 százaléka, Németország és Nagy-Britannia a két legnagyobb piaca. A Párizsban megújuló B- és a CLA-osztály után hamarosan egy harmadik típus sorozatgyártását is megkezdik Kecskeméten, ami a CLA Shooting Brake lesz. Ennek a forgalmazása 2015 második felében indul majd világszerte, de információink szerint már tavasztól lehet rendelni.

Kiemelt Partnereink