Gyártók Bombariadó volt a győri Audinál

Bombariadó volt a győri Audinál

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2015.02.19 09:27

Bombariadó volt a győri Audinál

Február 19-én hajnalban kiürítették a a karosszéria üzemet. A rendőrség nem talált robbanószerkezetet, újra megindult a termelés.

Lőre Péter, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint bombariadó miatt kiürítették a járműgyár egyik csarnokát, a karosszéria-gyártó üzemet; mintegy 250 munkatársuknak kellett elhagynia a helyszínt. Elmondása szerint a rendőrség speciális eszközökkel átvizsgálta az üzemegységet, de nem találtak robbanószerkezetet. A termelés reggel 6 óra után újraindult a csarnokban - adta hírül a kisalfold.hu.

Több óra kiesett a termelésből, de senkinek nem esett baja

Szerkesztőségünk megkereste Czeczhmesiter Mónikát, a győri autógyár kommunikációs vezetőjét, aki elmondta: valóban a G50-es csarnokot érintette az intézkedés. Az Audi Hungaria belső biztonsági szolgálata és a rendőrség szakszerűen és igen gyorsan átvizsgálta a területet, így a leállás a lehető legkevesebb kiesést okozta a termelésben.

Tavaly tavasszal többször is volt bombariadó a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. Az ottani indokot és a következményeket ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

- Az ügy további részleteit illetően a rendőrség folytatja a nyomozást - tette hozzá a kommunikációs vezető.

Mivel a karosszériüzemről van szó, a néhány órás szünet a motorgyártást feltehetően nem befolyásolta.

Kiemelt Partnereink