Gyártók Két év börtön vár a Mercedes-gyárat bombával fenyegető anyára

Két év börtön vár a Mercedes-gyárat bombával fenyegető anyára

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2014.06.06 15:46

Két év börtön vár a Mercedes-gyárat bombával fenyegető anyára

A felettesétől elszenvedett sérelmek miatt kétszer okozott bombariadót a 33 éves nő, aki ötéves, tartósan beteg gyermeket nevel. A letöltendő büntetés ítélete még nem jogerős.

Hirdetés

Közveszéllyel fenyegetés miatt nem jogerősen 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte június 6-án a Kecskeméti Járásbíróságra azt a 33 éves kecskeméti nőt, aki május 7-én, majd május 20-án bombariadót csinált a kecskeméti Mercedes-gyárban - adta hírül a baon.hu hírportál.

A tárgyaláson kiderült: a 8 osztályt végzett, büntetlen előéletű, élettársával 5 éves tartósan beteg, asztmás kisfiát nevelő nő április 15-e óta dolgozott a kecskeméti Mercedes-gyárban. A karosszériaüzemben a szalag mellett állt. Közvetlen felettesével, a szalag mellett álló munkásokat felügyelő nővel kisebb konfliktusai voltak, amit M. Beatrix részben azzal magyarázott, hogy a felettese barátja kedves volt vele. Az első bombariadót megelőzően, május 6-án a nő hiába jelzett, hogy szeretne kimenni a mosdóba, a felettese erről nem vett tudomást, így a nő kénytelen volt engedély nélkül elhagyni a munkaállomását, ami miatt letorkollta a felettese.

A bombariadók miatt szigorított ellenőrzést tartottak a kecskeméti autógyár beléptetőkapuinál

Május 12-én az elkövető kisfia befulladt és újra kórházba került. Egy hétig a vádlott is táppénzen volt, hogy gyermeke mellett lehessen. A vallomása szerint, amikor 19-én újra munkába állt, felettese azzal várta, hogy két hetet sem bír ki a cégnél táppénz nélkül. a nő ismét megbántva érezte magát.

A nő, aki gyakorlatilag végigzokogta a tárgyalást, többször is elmondta: nagyon sajnálja, amit tett, nem gondolt bele a következményekbe, sem abba, hogy ezzel mekkora kárt okoz. A kárról egyébként a bíróságon sem hangzott el pontos információ, a Mercedes részéről jelenlévő jogász ugyanis csak annyit közölt, hogy a Btk. szerint különösen nagy értékről, vagyis 50-től 500 millió forintig terjedő kárról beszélhetünk. A gyárat a fenyegetések miatt kétszer kellett kiüríteni, kétszer 2000 embernek kellett elhagynia a területet, leállt a termelés, 1-1 műszak kiesett.

Tompa Natália bíró az ítélet indoklásakor elmondta: M. Beatrixnak akkor kellett volna a gyermekére gondolnia, amikor a bombariadókat okozta. Az ügy tárgyalása a Kecskeméti törvényszéken folytatódik majd.

A teljes cikk itt olvasható.

Kiemelt Partnereink