Gyártók A GM is visszahív újabb félmillió autót

A GM is visszahív újabb félmillió autót

autopro.hu | 2015.05.14 10:17

A GM is visszahív újabb félmillió autót

A szervizbe terelés specialistájává előlépett gyártónak még légzsák sem kell ahhoz, hogy feliratkozzon a héten nagy visszahívást bejelentők listájára.

Visszahívásokban gazdag napokat hozott május közepe. A Honda és a Daihatsu nemrég jelentette be 5 millió autót érintő kényszerlépését, amelyet egy nappal már megelőzött a Toyota és a Nissan hasonló nagyságrendű döntést meghírdető közleménye. Nem tudjuk, a levegőben van-e valami, vagy a véletlenek furcsa összjátéka lenne, de a visszahívások királyának tekinthető General Motors 522 ezer modellel bővítette az érintett járművek darabszámát.

Chevrolet Colorado

Hogy maga a visszahívás valójában negatív hírnek tekinthető-e, nem egyszerű eldönteni. Carlos Ghosn, a Renault vezére szerint ezek az esetek a minőséget növelik, bár talán sokan úgy vanna vele, hogy ezt a minőséget igazán lehetne előzetesen is megfelelő szintre hozni. Ahhoz képest, hogy a GM hosszú évekig halogatta egy már ismert probléma kezelését, mindenképp jó, ha visszahívják a veszélyesnek nyilvánított autókat.

Ezúttal 468 ezer 887 Chevorlet Malibu teszi ki az amerikai gyártó hibás flottájának nagyobbik részét. A 2011-12 között gyártott autók biztonsági övének egyik alkatrésze, egy fém kábel leválhat a helyéről, ami beláthatatlan problémákat okozhat. A visszahívás az USA mellett főként Kanadára és Mexikóra terjed ki.

52 ezer 930 darab idén gyártott Chevrolet Colorado és GMC Canyon pickup ülésrögzítő kampója is elszabadulhat, így megszűnne az ülés és a karosszériatest közötti biztonsági kapcsolat. Itt szintén az USA és Kanada a célterület.

Kiemelt Partnereink