Gyártók 1000 dollár és diszkont autócsere - így engesztelne a VW

1000 dollár és diszkont autócsere - így engesztelne a VW

MTI/autopro.hu | 2015.11.10 08:43

1000 dollár és diszkont autócsere - így engesztelne a VW

140 milliárd forintnak megfelelő pénzügyi ajándékkal kedveskedik a becsapott amerikai vásárlóknak a konszern, kétszer ekkora összeget fordít a gyártó "minőségi autócsere" programra.

Amit tegnapi cikkünkben előzetesen megírtunk, mára valósággá vált: a német gyártó jóvátételi akciót hirdet, amelynek keretében prepaid, tehát bizonyos összeggel előre feltöltött bankkártyákat juttatnak a kárvallottaknak. Az is kiderült, mekkora összegről van szó.

1000 dolláros juttatást ajánl fel a Volkswagen az amerikai dízelautó tulajdonosoknak. Az ajánlat az emissziós botrányban érintett 2 literes TDI dízelmotorral rendelkező 482 ezer amerikai Volkswagen és Audi autó tulajdonosára vonatkozik.

Mintakép arról, hogy mit találhatnak hamarosan a postaládájukban az érintettek

A Volkswagen a tulajdonosoknak 500 dollárral feltöltött szabadon felhasználható fizetőkártyát, valamint 500 dollárral feltöltött, a Volkswagen kereskedőknél felhasználható fizetőkártyát ajánl fel, három éves ingyenes helyszíni műszaki segélyszolgálattal kiegészítve.

A Volkswagen ajánlathoz semmiféle feltételt nem szab meg, nem írat alá programban résztvevő tulajdonosokkal olyan nyilatkozatot, amely szerint nem vehetnek részt a Volkswagen ellen esetleg indított kártérítési perekben.

A Volkswagennek már él egy minőségi cserére a botrányban érintett amerikai dízelautók tulajdonosainak tett 2000 dolláros árengedmény ajánlata. Az ezer dolláros juttatás ezen túlmenően értendő.

Kiemelt Partnereink