Beszállítók A ZF-é a TRW

A ZF-é a TRW

Biró Csongor | 2015.05.20 07:49

A ZF-é a TRW

A német ZF Friedrichshafen lezárta a vezetésbiztonsági rendszereket szállító TRW Automotive Holding megvásárlásának folyamatát. A ZF 12,4 milliárd dollárt fizetett ki az amerikai vállalatért.

A TRW a jövőben a ZF egyik divíziójaként működik tovább, változatlanul aktív és passzív biztonsági felszereléseket gyárt az autóipar számára. Az új vállalatcsoport immár az autóipari technológiák széles skáláján termel a vezetési segédrendszerektől a biztonsági felszereléseken át a hajtásláncokig, váltókig, fékekig és kormányzási rendszerekig. A ZF-nél található technológiák mindegyike a jövőt szolgálja: biztonság, energiahatékonyság és vezető nélküli autózás. A világ második legnagyobb autóipari beszállítójává nőtt cég világszerte 138 ezer dolgozót foglakoztat, többek között Magyarországon is, Egerben. A két cég teljes integrációja 3-5 év alatt megy végbe.

Nagy üzlet a biztonság

A tranzakció teljes összege, adósságátvállalással 13,5 milliárd dollárra rúg, a megvásárlás szándékát még tavaly júliusban jelentették be. Tavaly hosszú cikkben foglalkoztunk a két vállalat egybeolvadásának jelentőségéről és hatásairól. Cikkünket itt olvashatják.

A ZF 2013-ban 20,4 milliárd dollár értékben szállított alkatrészeket az autógyártóknak, a TRW 2014-ben 17,5 milliárd dollár értékben tette ezt. Az Automotive News adatai szerint a világ első számú autóipari beszállítója a Bosch marad (37,7 milliárd dolláros bevétel a szektorból), a jelenlegi második Denso a harmadik helyre szorul vissza (35,9 milliárd dolláros bevétel, 2013-as adatok).

Kiemelt Partnereink