Beszállítók 25 éves jubileumát ünnepli a BPW hazai gyára

25 éves jubileumát ünnepli a BPW hazai gyára

autopro.hu/G.I. | 2016.05.30 09:55

25 éves jubileumát ünnepli a BPW hazai gyára

1991. június 12-én két nagy múltú vállalat, a német Bergische Achsenfabrik Fr. Kotz & Söhne, és a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár alapított vegyesvállalatot pótkocsi-futóművek és alkatrészeik közös gyártására.

A BPW-Rába Futóműgyár Kft. megalakuláskor 140 fő dolgozóval kezdte meg tevékenységét, megalakulása évétől folyamatosan eredményes éveket zárt. A társaság 700 millió forintos alaptőkéjéből a német fél 60, a Rába 40 százalékkal részesedett, majd a tulajdoni arány még ebben az évben 75-25 százalékra módosult, a BPW javára. 2004-ben a BPW megvásárolta a Rába fennmaradt részesedését, így a gyár egyedüli tulajdonosává vált. A vállalat neve még ebben az évben BPW-Hungária Kft.-re változott.

Az elmúlt 25 év alatt a BPW-Hungária Kft. a nyugat-dunántúli régió gépjárműiparának meghatározó szereplőjévé vált. A gyártott termékek köre mellett a tevékenység is folyamatosan bővült, a dolgozói létszám pedig tízszeresére nőtt az alapítás évéhez képest: 2016-ban már meghaladja az 1400 főt.

- Meggyőződésem, hogy e vállalat töretlen, nagy ívű fejlődése, eredményei igazolták, s ma is igazolják, hogy a német tulajdonosok jogosan helyezték bizalmukat a magyarokba, a vállalat felkészült munkatársaiba, a hátteret biztosító kormányzati, háttérintézeti környezetbe - fogalmazott Brumbauer József ügyvezető igazgató a negyedszázados jubileum alakalmából tartott rendezvényen.

- Semmi sem bizonyítja jobban megelégedettségünket, a magyar munkaerőbe vetett bizalmunkat, mint az, hogy az itt elért nyereséget visszaforgattuk a vállalat fejlesztésébe. Az egyre bonyolultabb termékek gyártása mellett a konstrukciós, fejlesztési feladatok kiterjesztését és 2014 óta az agrár termékek önálló értékesítési jogát magyarországi gyárunkra bíztuk - ezt már Christian Peter Kotz, a felügyelő bizottság elnöke mondta, megerősítve az ügyvezető szavait.

Az ünnepség keretében Michael Pfeiffer Felügyelő Bizottsági tag egy futóművet adott át Németh Istvánnak, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorhelyettesének, az egyetem Műszaki Intézetének kiállítása részére

A BPW vállalatcsoportról

A BPW-Hungária Kft. a németországi BPW Bergische Achsen KG szombathelyi leányvállalata. A vállalat központja a németországi Wiehlben, Kölntől 50 kilométerre található. A BPW-csoport haszon- és agrárjárművekbe gyárt futómű-alkatrészeket, futóműveket és futómű-rendszereket.

A vállalatcsoportnak 17 gyártóbázisa van, 50 országban működtet kereskedelmi és szolgáltató képviseletet, és 3200 szervizben biztosítja a BPW futóművek BPW standardok szerinti karbantartását és javítását.

A BPW-Hungária Kft. a vállalatcsoport 2. legnagyobb gyártóbázisa, gépjármű-utánfutó futóművek és futómű-rendszerek – aggregátok és azok komponenseinek – gyártásával foglalkozik. Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi mérnökcsapat feladata, és a vállalat e termékek önálló külkereskedelmi jogát is megkapta az anyavállalattól.

Kiemelt Partnereink