Trend Megvalósította a Ford: online autót rendelni és házhoz szállíttatni

Megvalósította a Ford: online autót rendelni és házhoz szállíttatni

autopro.hu/H.J. | 2018.11.06 16:31

Megvalósította a Ford: online autót rendelni és házhoz szállíttatni

A Ford Motor elindította az Egyesült Királyságban online értékesítési rendszerét, amit siker esetén kiterjeszthet Európa-szerte.

Hirdetés

Már kétszer is próbálkozott az online értékesítéssel legnagyobb európai piacán a Ford, legelőször még 1999-ben majd 2010-ben. A Ford azonban úgy véli, hogy a brit autópiac most áll készen az újítás befogadására.

– Jóval magunk előtt jártunk még 1999-ben. Az autót akkoriban túl komoly árunak tekintették, hogy online vásárolják meg. Egy generációval később újra idejét látjuk egy webáruház létrehozásának nyilatkozta a cég szóvivője.

Minden modell megrendelhető a gyártó egyik, külön erre a célra létrehozott weboldalán. A megvásárolt járművet házhoz szállítják, majd a Ford egy aukciós céggel együttműködve igény esetén beszámítja a régi gépkocsikat. Az esetleges tesztvezetést helyi kereskedők bonyolítják le.

A Ford nem tűzött ki értékesítési célokat az online értékesítéshez, ám ha népszerűnek ítéli meg, az ötletet Európa-szerte szeretné alkalmazni. Az Egyesült Királyság egyharmadát teszi ki az amerikai gyártó európai értékesítéseinek.

Az online weboldal elindítása egy új Ford bemutatóterem megnyitásához kapcsolódik az Arndale bevásárlóközpontban Manchesterben, Északnyugat-Angliában. Az üzlet öt járművel rendelkezik, és ugyanazt az online vásárlási folyamatot használja, mint az említett weboldal.

Kiemelt Partnereink