Gyártók Újabb díjat kapott az i3

Újabb díjat kapott az i3

autopro.hu | 2014.12.10 16:21

Újabb díjat kapott az i3

A legújabb a Green Car of the Year 2015 díjat a hosszútávon fenntartható, előremutató technológiát alkalmazó járművekre szakosodott Green Car Journal magazin ítélte oda a modellnek.

Hirdetés

A 2013 novembere óta eltelt egy esztendőben több mint 12 ezer i3 modellt értékesített a bajor gyártó világszerte. Németországban a modell első felhasználói különösen dicsérő szavakkal illették a sportos teljesítményét, amelynek alapja a fejlett járműtechnológia és a 125 kW/ 70 lóerő teljesítményű elektromos motor, amellyel intenzív gyorsulásra képes. Ezen felhasználók főként a mindennapi nagyvárosi közlekedés során, illetve az otthon és a munkahely közti ingázásra használják. Az esetek többségében éjszaka töltik fel a garázsban álló elektromos autó lítium-ion akkumulátorát. A legfőbb ok, amiért a felhasználók megvásárolták a BMW csoport első, teljesen elektromos hajtáslánccal szerelt modelljét, a járműbe integrált, hosszútávon fenntartható mobilitást garantáló koncepció, valamint a márka járműtechnológiai szakértelme. Az első német tulajdonosok az erények között említik a szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült utascellát, a megújuló anyagokból építkező utasteret, a kiforrott hajtáslánc-technológiát, a lehető legkorszerűbb kapcsolatot ember és gép között, illetve a járművet átható egyedülálló stílust, amelyet a felhasználók a futurisztikus jelzővel illetnek.

Németországban alighogy megkezdődött az előértékesítése, a modell máris elnyerte a Zöld Kormánykerék 2013 díjat – amely az Auto Bild és a Bild am Sonntag magazinok által alapított Arany Kormánykerék díj egyik kategóriája -, miközben az auto, motor und sport szakmagazin Best Cars 2014 szavazásán kategóriája legjobbjának választották meg. A BMW i3 az Auto Zeitung magazin két olvasói szavazását is megnyerte, plusz az Auto Trophy 2013 és a Green Mobility Trophy 2014 díjakat is begyűjtötte. A modell olyan nívós elismeréseket is megszerzett az elmúlt év során, mint a UK Car of the Year díj, a Next Green Car kitüntetés, a Green Car of the Year díj, a Fleet Hero Award és a Sunday Times Top 100-as autós listáján elért kategóriagyőzelem (mind egytől egyig az Egyesült Királyságban). A díjak sorát gyarapítja a svájci Év Autója elismerés Special Jury Award különdíja és a francia French Trophées de l’ Argus díjátadón aratott diadal is. 2014 áprilisában a világ autós szakújságíróiból álló zsűri az évben a világ zöld autójának és a legjobb dizájnú járműnek választotta meg a BMW i3-at a World Green Car of the Year és a World Car Design of the Year díjak odaítélésével.

Mindezeken felül a külső kialakítása és utastere is számos elismerést bezsebelt, többek között a németországi German Design Award dizájndíjat, az iF arany termék dizájndíjat és az autóbelsőket díjazó Automotive Interiors Expo Award kitüntetést is, mialatt a GQ férfimagazin francia kiadása az év dizájnerének választotta meg a BMW i dizájn-részlegének vezetőjét, Benoit Jacobot. Emellett az Auto Bild az év dizájn-innovációjának járó díjjal tüntette ki a BMW i3-at, az Auto Bild Klassik autós szakmagazin olvasói pedig A jövő klasszikusának választották meg a modellt.

A Los Angeles-i Autószalonon átadott legutóbbi elismerés, az év zöld autójának járó „Green Car of the Year 2015” díj a BMW i3 legapróbb részletét is átható, a hosszútávon fenntartható mobilitás szempontjai szerint megtervezett járműkoncepciójának megbecsülése. A Green Car Journal szakmagazin kitüntetése az i3 zéró emissziójú hajtástechnológiáján, innovatív könnyűszerkezetes járműépítési struktúráján és a fenntartható módon előállított anyagok nagy százalékú gyártás közbeni felhasználásán alapszik. A Green Car Journal a hosszútávon fenntartható, hatékonyságnövelő járműtechnológiákra és az autóiparban irányt mutató úttörő megoldásokra szakosodott, 2005 óta pedig minden évben megrendezik a Los Angeles-i Autószalonon a magazin Green Car of the Year elismerésének díjátadó ünnepségét.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink