Szolgáltatók Új technológiával állítanak elő alternatív üzemanyagot

Új technológiával állítanak elő alternatív üzemanyagot

Panker Gergő | 2015.06.29 12:02

Új technológiával állítanak elő alternatív üzemanyagot

Az erőforrásokat, valamint hajtásrendszereket gyártó Turbine Truck Engines vállalat egy új technológia segítségével gáz halmazállapotú metánból és oxigénből állít elő folyékony metanolt.

Hirdetés

A folyékony metanol alternatívát kínál a jelenleg használt földgázzal kapcsolatos problémákra és kihívásokra, valamint új, hasznos üzemanyag-forrást biztosítana a jövőben.

Az Egyesült Államokban található bellevue-i központú Turbine Truck Engines Inc. (TTE) vállalat a Sahoma Controlware LLC együttműködve egy olyan gázból folyadékot készítő (Gas-to-Liquid – GTL) technológia fejlesztésén dolgozik, amely során metán és oxigén gázt alakítanak át folyékony metanollá. A technológia piaci bevezetését először az olaj/gáz- és energiaszektorokban tervezik megvalósítani.

Gas-to-Liquid-technológiát fejleszt a Turbine Truck Engines és a Sahoma Controlware

A TTE által kifejlesztett GTL-technológia számos felhasználási területtel kecsegtet, és megoldást kínál a fent említett iparágak kihívásaira. A Sahomával kötött megállapodás a folyamattechnológia megtervezésére, modellezésére és szimulációjára terjed ki, aminek része egy elektromágneses generátor, valamint egy speciális vegyi reaktor.

A Sahoma az egyes termékszimulációs modelleket, valamint az áramlás-, hővibrációs, terhelés- és elektromos vizsgálatokért felel, valamint a GTL-technológia maximális működési hatékonyságának elérésének érdekében különböző szimulációs modelleket fejleszt.

– A két vállalat összesen közel 120 év szakértelemmel rendelkezik a tervezés és a rendszerintegráció területén. A Sahoma Controlware elektro-, folyamat- és gépészmérnökei, valamint irányító- és telemetriai berendezésekért felelős szakemberei kétség kívül rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel, hogy részt vegyenek a TTE GTL-technológiájának termékfejlesztési folyamataiban – emelte ki Chris David, a TTE elnöke.

A Sahome Controlware egy integrációs rendszerekre szakosodott mérnöki iroda, melynek fő szakterületei az olaj/gáz-, víz/szennyvíz-, valamint erőműipar. Az üzembe állítással, kivitelezés, valamint karbantartás mellett a Sahoma tevékenységi körébe tartoznak a beépített rendszerek, az automatizálás, az égésirányítási rendszerek, a SIS/SIL-megoldások, valamint a szoftverek fejlesztése.

A TTE alternatív üzemanyag-technológiák fejlesztésével foglalkozik ipari, valamint teherautók erőforrásaihoz. A TTE egy olyan vállalat, amely elkötelezte magát a fontos tudományos innovációk fejlesztése mellett a környezetvédelem, illetve az energiafogyasztás költségeinek csökkentése érdekében.

A technológia piaci bevezetésének időpontjáról egyelőre nem közöltek információkat. A GTL-technológia során készült, illetve benyújtott, valamint az azzal kapcsolatos tervek és szabadalmak 100 százalékban a TTL szellemi tulajdonát képezik.

Via American Machinist

Hirdetés

Kiemelt Partnereink