Trend Íme Graham, az ütközésálló szuperember

Íme Graham, az ütközésálló szuperember

Pardavi Mariann | 2016.07.28 06:34

Íme Graham, az ütközésálló szuperember

Az ausztrál közlekedésvédelmi hatóság megmutatta, hogy nézne ki az ember, ha közlekedési balesetek túlélésére szakosodott volna.

Hirdetés

Attól tekintsünk el, miért akarna bárki túlélni egy balesetet, ha így néz ki, mint a Graham nevet kapott modell. A közlekedési hatóság szakemberei ugyan alapos munkát végeztek, ám a figyelmük fókuszában nem szerepeltek az előnyös és vonzó testi adottságok.

Graham legszembetűnőbb testrésze a feje: hogy kivédjék a kormány, a szélvédő és az üvegszilánkok okozta sérüléseket, az arcát extra zsírpárnákkal, szövetekkel és porccal látták el. Az agya is plusz védelmet kapott, megvastagították a koponyáját. Az eredmény bizarr, bukósisakszerű hatást idéz. Hogy mi célt szolgál a körszakáll, arra nem tér ki tanulmány.

A kutatók nemigen tudtak mit kezdeni a nyakkal. Ütközéskor egyik kiemelt területe ez a testnek, így a közlekedési hatóság szakemberei egyszerűen búcsút mondtak ennek a testrésznek. A bordákat a koponyához kapcsolták, amiket légzsákszerű szövetekkel látták el, hogy még jobban védjék a létfontosságú belső szerveket.

Nemcsak az autóban ülők biztonságára gondolt a szervezet. A Graham térdeit például nemcsak azért alakították át, hogy csökkentsék a törés esélyét, hanem azért, hogy védjék gyalogos közlekedéskor. Úgy alakították ki, hogy minden irányban mozdítható legyen, így kevésbé lesz sérülékeny, ha elütik Grahamet. A kísérleti modellt azonban csak akkor éri baleset az utcán, ha nem elég szemfüles. Lábai pataszerűen végződnek ugyanis, így könnyen és fürgén el tud ugrani a balesetek elől.

Úgy tűnik az autógyártóknak feladták a leckét az ausztrálok: tanulmányukban rámutattak azokra a biztonsági hiányosságokra, amiket a balesetmentes jövő érdekében feltétlenül pótolni kell.

Kiemelt Partnereink