Trend Zenél, pacsit ad, tojást pakol a Disney robotkarja

Zenél, pacsit ad, tojást pakol a Disney robotkarja

autopro.hu/B.B. | 2016.05.31 12:26

Zenél, pacsit ad, tojást pakol a Disney robotkarja

A rendkívül kifinomult mozgásra képes gép pontosan utánozza az emberi kézmozgást, a precíziós mozdulatokat a hidraulikus és pneumatikus módszerek kombinálása teszi lehetővé.

Hirdetés

A Disney Corporation által fejlesztett átvitellel akár az olyan finom mozgásokat is végre lehet hajtani, mint a tojás eljuttatása egyik pontból a másikra, arról nem is beszélve, hogy a rendszer képes az emberrel való szoros együttműködésre is.

A szerkezetet a bostoni egyetem gépészeti adjunktusa, John Whitney építette, aki egyben a Disney tudományos munkatársa is. A rendszer egyik legfontosabb elemei a robot könnyű és vékony, ezáltal pontosabban mozgatható karjai, melyeket Tianyo Chen, szintén egy amerikai egyetem munkatársa készítette, írja a The Engineer. A hagyományos hidraulikus átvitelt pneumatikus megoldással egészítették ki.

A robot Whitney szerint hihetetlenül életszerű mozgásra képes, mely lenti videó alapján egyáltalán nem túlzó kijelentés. A végtagok most távirányítás útján emberi irányítással működnek, ám a fejlesztők hasonlóan pontos és életszerű működést várnak majd a teljesen gépi vezérléstől is, mondta Jessica Hodgins, a Disney Research alelnöke.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink