Gyártósor Több gyártó használná a BMW szénszálas műanyagjait

Több gyártó használná a BMW szénszálas műanyagjait

Biró Csongor | 2014.11.24 11:25

Több gyártó használná a BMW szénszálas műanyagjait

A BMW-nek karbon alkatrészeket és utascellákat szállító SGL bővítené ügyfélkörét. Érdeklődőből nincs hiány, az Auditól a General Motorsig adogatják a kilincset.

Hirdetés

Az SGL ügyvezetúje, Jürgen Köhler a német Wirtscahftswochének elmondta, hogy a könnyebb és hatékonyabb járművek gyártása megkerülhetetlenné teszik cége termékeit. Az érdeklődők között a VW-csoporthoz tartozó Audit és Lamborghinit emelte ki, de a General Motors is szeretne szénszálas műanyag alkatrészeket a következő generációs járműveibe.

Ezek a lehetséges beszerzések azonban nem érik el a BMW megrendeléseit. Az SGL és a bajor gyártó szoros szövetséget hozott létre a BMW i3 és BMW i8 autók alkatrészellátására. A BMW i sorozata azonban még hoz jövedelmet a márkának, milliárdokba került az i3-as fejlesztése, de szeptember végéig még csak 10 199 kocsi talált gazdára.

Az SGL ennek ellenére növelné jelenlétét az autóiparban, amely jelenleg csak a bevételei két százalékát adja. Az SGL főtevékenysége jelenleg az, hogy elektromos kemencék számára grafit elektródákat gyárt, amelynek segítségével a fémhulladékot újrahasznosítják.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink