Trend Premierek randevúznak a reflektorfényben

Premierek randevúznak a reflektorfényben

MTI/autopro.hu | 2015.09.16 08:32

Premierek randevúznak a reflektorfényben

Megnyílt az idei IAA, vagyis 66. Frankfurti Nemzetközi Autókiállítás. A rendezvényt Angela Merkel nyitotta meg, a BMW főnöke elájult a színpadon, az Audi külön épületet húzott fel magának. Sok képet mutatunk a helyszínről.

Hirdetés

A szalonon negyven országból ezer kiállító vesz részt, a legnagyobb német autógyártók - az Audi, a BMW, a Mercedes, az Opel, a Volkswagen - több ezer négyzetméternyi kiállítóteret foglaltak le.

66. Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA)
Legyen Ön is képben, Frankfurt egy kattintásnyira van csupán!

A legfontosabb világpremierjeiket is erre az a vásárra időzítették az OEm vállalatok. Az Audi az új A4-est, a Mercedes a GLC-t, a Volkswagen a második generációs Tiguan terepjárót, az Opel a K-szériás Astrát, a BMW pedig az új 7-es modellt mutatja be a nagyközönségnek, a Mercedes és az Audi emellett koncepcióautókat is kiállítottak. Az olasz Alfa Romeo a Giulia QV révén hosszú évek után olyan középkategóriás autóval áll a világ elé, amellyel épp a nagy német gyártókat szeretné megszorongatni.

Az első német nemzetközi autószalont 115 éve rendezték Berlinben, ezen összesen nyolc automobilt mutattak be, Frankfurtba 1951-ben került át a kiállítás. Tavaly mintegy 250 ezren látogattak el a frankfurti rendezvényre.

A harmincezer négyzetméternyi kiállítótéren a szervezők az autók helyett/mellett a mobilitást helyezték a középpontba. A témának külön szekciót is szenteltek, ahol a legfontosabb autóipari fejlesztéseket és kutatási eredményeket ismertetik, ezek között jelentős szerepet kapnak az elektromos autókhoz kapcsolódó kutatások.

A városi közlekedéssel külön kiállítórészen foglalkoznak: ebben a témakörben az "okos" és minél hatékonyabb városi közlekedésszervezés a fő téma.

Kiemelt Partnereink