Trend Külön márkát kaphatnak a Daimler e-autói

Külön márkát kaphatnak a Daimler e-autói

autopro.hu/B.B. | 2016.06.24 14:21

Külön márkát kaphatnak a Daimler e-autói

A Mercedes az őszi Párizsi Autószalonon készül bemutatni első, komolyabb hatótávú villanyautóját, melyek hamarosan újabbak követnek. A gyártó egységesítheti a kínálatot.

Hirdetés

Szép sorban minden autógyártó komoly elektromos autó-flottát jelent be, biztosan lehetünk benne, hogy a színfalak mögött gőzerővel zajlanak a fejlesztések, és ezek közül a Daimler sem kivétel. A németek Párizsban mutathatják be első, figyelemreméltóbb e-autójukat, hiszen félezer kilométeres hatótávolságot ígérnek.

Ahhoz, hogy a 2020-ra kitűzött cél (az értékesített hibrid, vagy teljesen árammal hajtott autók számának hatjegyűvé emelése) teljesüljön, többek között a könnyebb marketing érdekében névtelen források alapján a gyártó elektromos almárka indítását fontolgatja, írja az Automobilwoche. Ugyanakkor az elektromos járművek gyártását nem különítenék el (a BMW például külön gyárat hozna létre, ahol csak zöld gépeket készítene), az elektromos modellek készítését a meglévő gyártósorokon oldanák meg.

A gondolat teljesen logikus, hiszen nem csak a fogyasztók számára tenné egyszerűbbé és könnyebbé a gyártó innovatív, környezetbarát autóinak azonosítását, a külön márka a gyártó számára is átláthatóbbá tenné az elektromos kocsik értékesítési munkáit, vagy épp a költségek számítását.

A Daimler az utóbbi időszakban még nagyobb hangsúlyt fektetett a környezetet kímélőbb autók gyártására. Elektromos tervei mellett zöld városi kisteherautót tesztel, a benzinmotorokba is részecskeszűrőt szerel, 2017-ben pedig üzemanyagcellás hajtás bemutatására készül.

Kiemelt Partnereink