Trend Kínaiak törték fel a Teslát

Kínaiak törték fel a Teslát

Biró Csongor | 2014.07.24 09:30

Kínaiak törték fel a Teslát

A pekingi SyScan informatikai biztonságról szóló konferencián versenyt hirdettek, amelyben a feladat egy Tesla Model S autó meghackelése volt. Egy kínai cégnek sikerült, tízezer dollár volt a jutalma.

Hirdetés

A kaliforniai Tesla nem támogatta a versenyt, de előre jelezték, ha találnak biztonsági rést az autón, kiküszöbölik a hibát. A gyártó a Model S informatikai fejlesztése során olyan szakemberekkel dolgoztatott, akik korábban az Apple-nél dolgoztak.

A Tesla Model S kijelzője

Miután a Qihoo 360 nevű kínai IT-cég könnyedén feltörte az autót a gyártó által fejlesztett telefonos alkalmazáson át, a Tesla bejelentette, hogy megkezdték a hiba elhárítását. A kínai fejlesztők az autót nem tudták elindítani, vagy megállítani, de képesek voltak az ajtók nyitására és zárására, a fényszóró villogtatására, a kürt megszólaltatására és a tetőablak mozgatására. A Tesla alkalmazása egyébként pont ezekre a funkciókra képes, sőt a klíma és a fűtés szabályozását is irányíthatjuk a letölthető alkalmazással, GPS-adatokat tölthetünk az autó fedélzeti számítógépére és nyomon követhetjük telefonunkon a töltés állapotát. Ha hackerek ezt az applikációt feltörik, mindezekre a funkciókra képesek, így a Tesla tulajdonosai - az alkalmazás frissítéséig - nem érezhetik magukat túl nagy biztonságban.

Kiemelt Partnereink