Trend Két év múlva nem lesz szükség taxisofőrre?

Két év múlva nem lesz szükség taxisofőrre?

autopro.hu/B.B. | 2016.05.25 10:41

Két év múlva nem lesz szükség taxisofőrre?

Az önvezető autókat fejlesztő szingapúri NuTonomy 16 millió dollárral megemeli fejlesztésre szánt keretösszegét, hogy 2018-ban autonóm járművekkel üzleti célú személyszállításba kezdjen.

Hirdetés

A városi közlekedés megreformálásában a NuTonomy partnere lesz a Samsung és a Szingapúri Gazdaságfejlesztési Testület is. Miközben a vállalat egy kisebb teszt során már vizsgálja az autonóm taxikat Szingapúrban, a városvezetés a szükséges infrastruktúrát fejleszti, és jogi szabályokat dolgozza ki. A tervek szerint a szolgáltatást (csakúgy, mint az idehaza ismert Ubert) okostelefon segítségével lehet igénybe venni.

Szingapúr már régóta nyitott a mobilitási fejlesztések iránt, 2014-ben például turisztikai céllal állított szolgálatba vezető nélküli járműveket. Akkor a kísérlet még csak forgalomtól elzárt helyeken zajlott, a kormányzat a pozitív tapasztalatok miatt tavaly már helyi és nemzetközi cégekkel kezdte vizsgálni, hogyan lehetne a technológiát felhasználni az utcai forgalomban is, írja a techinasia.com

A lehetőséget kiaknázó NuTonomy most olyan vállalatokkal veheti fel a versenyt, mint a Google, a Tesla, a kínai Baidu, vagy a közelmúltban önjáró autót villantó Uber. A NuTonomy az ázsiai városállamon kívül az amerikai Michigan államban, valamint az Egyesült Királyságban is fejleszt autonóm járműveket – utóbbi helyszínen a Jaguar Land Roverrel együttműködve.

Kiemelt Partnereink