Trend Hamarosan kész az önvezető Audi

Hamarosan kész az önvezető Audi

Biró Csongor | 2014.09.12 14:41

Hamarosan kész az önvezető Audi

Az Audi hamarosan bemutatja városi forgalomban önállóan, vezető nélkül haladni képes járművének technológiáját.

Hirdetés

Az Audi autonóm autója képes önálló kormányzásra, fékezésre és gyorsításra városi forgalomban, így például dugóban, legfeljebb 60 kilométer/óra sebességig. Axel Strotbek, az autógyártó egyik vezetője erről egy frankfurti előadásában beszélt. A bemutatás, vagy a bevezetés pontos dátumát nem közölte, csak annyit mondott: "Nagyon hamarosan."

Évek óta teszteli vezető nélküli technológiáját az Audi, többek között magyar TTS-sel is

Igyekeznie is kell az Audinak, hisz a Mercedes S-osztálya már most is többet tud (önállóan halad a forgalomban, fékez, gyorsít és kormányoz), mint az Audi zászlóshajója, az A8-as, vagy akár a BMW hetes modellje.

Valószínűleg az új luxus limuzin kapja meg elsőként a technológiát, amelyet Strotbek elmondása szerint már a múlt hónapban a kaliforniai autópályákon teszteltek. A Volkswagen-csoport más márkákkal szemben is lemaradt, a General Motorshoz tartozó Cadillac a minap jelentette be, hogy két éven belül az autópályákon önállóan képes majd közlekedni új modelljük, anélkül, hogy a sofőr elfordítaná a kormányt, vagy használná a pedálokat.

Az Audi pénzügyi vezetője, igazgatósági tagja bejelentette, hogy 2014-ben összesen 17 új, vagy felújított modellt mutat be a márka, miközben eladási rekordot döntenek. Az idei értékesítés várhatóan meghaladja az 1,7 millió autót, messze túlteljesítve a tavalyi 1,58 milliót. Megerősítette, hogy az Audi 22 milliárd eurót ruház be az elkövetkező öt évben, amelynek hetven százalékát új termékekre és új technológiákra fordítanak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink