Trend Eljött a közösségi járműfejlesztés ideje?

Eljött a közösségi járműfejlesztés ideje?

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.01.20 11:46

Eljött a közösségi járműfejlesztés ideje?

Bevonná a fejlesztési folyamatba meglévő és leendő ügyfeleit a BMW. Egy újonnan létrehozott felületen a még fejlesztés alatt álló újdonságokat lehetne tesztelni és értékelni.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy nemsokára bepillantást nyerhetünk a fejlesztők gyakran titkolt világába – legalábbis erre ad lehetőséget a BMW új kezdeményezése, a BMW-Labs. A fogyasztók még fejlesztés alatt álló funkciókat, alkalmazásokat próbálhatnának ki és értékelhetnének, értesült az Automobilwoche. A folyamat egyszerre adna némi beleszólást a leendő vevőknek a szolgáltatások fejlesztésének irányába, valamint visszacsatolást a gyártónak.

A BMW-Labs egyik első szolgáltatása az IFTTT („If This Than That”), melynek segítségével összekapcsolhatóak különböző intelligens eszközök, így áthidalhatóvá válnak a felhőalapú rendszerek és alkalmazások eddigi korlátai. A BMW ötletével közel 260 szolgáltatást lehetne összehangolni: akár az udvari világítás és az otthoni fűtés automatikus bekapcsolása is lehetővé válna, amennyiben az autóval otthonunkhoz közeledünk, de a leparkolt autó helyét is megoszthatjuk majd Google Maps-en ismerőseinkkel, családtagjainkkal.

Az újítással a BMW az autógyártók között elsőként teszi lehetővé az összekapcsolt eszközökön való személyes funkciók létrehozását.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink