Trend Díjmentes elektromos töltőállomás nyílt Budaörsön

Díjmentes elektromos töltőállomás nyílt Budaörsön

autopro.hu | 2014.12.19 10:23

Díjmentes elektromos töltőállomás nyílt Budaörsön

A töltési idő 1-2 óra, amelyet akár bevásárlásra is fordíthatnak a környezettudatos autósok.

Hirdetés

- 2050-re a személygépkocsik 60-70 százaléka várhatóan elektromos autó lesz, így gyors ütemben terjedhet azok használata - így véli legalábbis az ELMŰ vállalatfejlesztési igazgatója. Jászay Tamás az Auchan áruházlánc budaörsi telephelyénél átadott benzinkút és elektromos töltőállomás megnyitásakor úgy fogalmazott: mivel a létesítmény a fővárosi agglomerációban található, akár a napi, környezetbarát ingázáshoz is használható a töltőállomás.

A kereskedelmi vállalat idén 5 milliárd forint értékű beruházást valósított meg hazánkban. Az összeg feléből, mintegy 2,5 milliárd forintból 5 benzinkutat nyitottak meg, közülük az utolsót Budaörsön, ezzel összesen 16-ra emelkedett a magyar Auchan-kutak száma.

Mostantól az ipari és kereskedelmi szempontból egyaránt meghatározó övezetben is lehet elektromos autót tölteni, ráadásul díjmentesen (auchan.hu)

– Két oszlopnál egyszerre négy autó számára tudjuk biztosítani a töltés lehetőségét, díjmentesen. Célunk, hogy vásárlóink számára környezettudatos módon segítsük az áruház megközelítését – mondta el Varga László, a budaörsi Auchan áruház igazgatója.

– Örülök, hogy a mai kút és elektromos töltőállomás avatásával ismét tovább fejlődött a településen igénybe vehető szolgáltatások köre – mondta a helyszínen Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

– A fenntartható fejlődés döntéseink meghatározó szempontja, ezért is örülök, hogy elsőként adhatunk át környezettudatos, elektromos töltőállomást a hazai kereskedelmi láncok közül. Reméljük, népszerű lesz – fogalmazott Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Kiemelt Partnereink