Trend A teherszállítás újraértelmezése a következő lépés

A teherszállítás újraértelmezése a következő lépés

autopro.hu/B.B. | 2016.04.19 06:18

A teherszállítás újraértelmezése a következő lépés

Mivel a jövő autóinak fejlesztése már sínen van, a Frost & Sullivan friss elemzésében arra számít, az ipar hamarosan a tehergépjárművekre helyezi át a fókuszt.

Hirdetés

Az elektronikus nyomkövetők használatát és szabványosítását, ezzel pedig a hálózatba kapcsolt kamionok piacának telematikai cégek előtti megnyílását prognosztizálja a Frost & Sullivan. Miután a gyártók a napokban sikeresen bizonyították a konvojokba kapcsolt teherautók működőképességét, a szolgáltató vállalat megvizsgálta az iparág jövőjét. Várakozásaik szerint 2022-re a kamionok már szabványosított telematikai rendszerekkel lesznek ellátva, melyeknek segítségével újfajta diagnosztikai és flottakezelési szolgáltatások jelennek meg a piacon.

2016-tól évente 13,5 százalékkal növekszik majd a telepített rendszerek száma, a piacvezető továbbra is Európa és Észak-Amerika lesz, ám India és Latin-Amerika is megkezdi a felzárkózást. A fejlett régiókban már régebb óta lehetséges az áruszállítók mobil alapú követése, illetve elektronikus naplózási alkalmazások használata, ezek globális terjedése valószínűleg felgyorsul.

Még koránt sincs teljesen gépesítve az áruszállítás - a java most jön

Flottákra kiterjedő tanácsadás, biztonsági célú képrögzítés, a sofőr viselkedését elemző rendszerek – ilyen technológiákkal bővülhet a közúti áruszállítás a jövőben. Mindezekre gőzerővel készülhetnek a telematikai cégek, ugyanis a piac átalakulása komoly bevétellel kecsegtet.

Kiemelt Partnereink