Trend A Tesla korábbi mérnökével erősíti csapatát az Apple

A Tesla korábbi mérnökével erősíti csapatát az Apple

autopro.hu/B.B. | 2016.04.20 10:58

A Tesla korábbi mérnökével erősíti csapatát az Apple

Bár hivatalosan továbbra sem tudni, belép-e az okostelefonjairól híres óriáscég az autóiparba, most újabb, az iparágban jártas személyt szerződtettek le.

Hirdetés

A Teslától érkező Chris Porritt előző munkahelyén a járműfejlesztés alelnöke volt, új pozíciójában, az Apple vállalatán belül „speciális projekten” dolgozik majd. Az autonews.com szerint Porritt az Apple-től távozó Steve Zadesky helyét veszi át, vagyis a titokzatos elektromos jármű fejlesztésében kaphat munkát.

Az almás cég már korábban elkezdte egy mérnökökből és robotikai szakemberekből álló gárda kiépítését, amit időről időre autóipariban jártas személyekkel bővít. A vállalat nem kívánta kommentálni a híreket, azonban ha van alapja a találgatásoknak, az Apple komoly előrelépést tehet a Tesla Model S, X és 3 típusok kialakításában is részt vevő Porritt alkalmazásával.

A hivatalos közlemények hiánya, illetve a gyakran zavaros körülmények kitűnő alapot adnak a különböző elméletek kialakulásának. A találgatásokon túlmutat, hogy az óriás techcégek szemszögéből a járművek okosodása miatt igenis van ráció az autóipari fejlesztések megindítása előtt.

A Frankfurter Allgemeinen Zeitung értesülései szerint az Apple Berlin központjában, egy kisebb, titkos létesítményben 15-20 fő (mérnökök, hardver- és szoftverfejlesztők, valamint az értékesítésben jártas szakemberek) bevonásával fejleszti autóját. A lap már az iCar piaci bemutatkozásának évét is tudni véli: megbízható forrásokra hivatkozva 2019-2020-ra teszi az Apple autóipari szereplővé válását.

Kiemelt Partnereink