Trend A Fiat Chrysler szívesen betársulna a Google munkájába

A Fiat Chrysler szívesen betársulna a Google munkájába

autopro.hu/B.B. | 2016.05.03 13:05

A Fiat Chrysler szívesen betársulna a Google munkájába

Bár az FCA háza tájáról eddig nem érkeztek hírek az önvezetéssel vagy épp az alternatív meghajtással kapcsolatos fejlesztésekről, a gyártó most a techóriással összefogva dolgozná le hátrányát.

Hirdetés

A Fiat Chrysler érdeklődik a Google önvezető autója iránt, legalábbis az Automobilwoche beszámolója szerint: a lap értesülései alapján az autógyártó az Alphabet vállalattal folytat tárgyalásokat. Az FCA egyelőre nem rendelkezik komolyabb fejlesztésekkel az önvezetés terén, egy esetleges együttműködés komoly versenyelőnyhöz juttathatja, és akár az eddig önállóan fejlesztéseket végző autógyártókkal is egy szintre emelheti.

A Google már régebb óta keres autóipari partnert fejlesztéseihez (eddig leggyakrabban a Ford neve került szóba), hiszen a techóriás a legnagyobb hangsúlyt eddig az érzékelőkre és a technológiára fektette, egy versenyképes termék piacra dobásához szüksége van egy hagyományos autógyártó közreműködésére is.

A Fiat-Chrysler első embere, Sergio Marchionne egy korábbi interjúban világossá tette, hogy tisztában van az autóipart érintő változásokkal. Az FCA elnöke a két legnagyobb kihívásnak a vezető nélküli járművek fejlesztését, illetve a fiatalok által kedvelt carsharinget (autóbérlés vásárlás helyett) nevezte.

Kiemelt Partnereink