Gyártók 2 liter alatti átlagfogyasztást ígér a hibrid Passat GTE

2 liter alatti átlagfogyasztást ígér a hibrid Passat GTE

autopro.hu | 2014.10.21 06:32

2 liter alatti átlagfogyasztást ígér a hibrid Passat GTE

Az első hálózatról tölthető (plug-in) hibrid Passat meghajtásáról egy hightech-TSI és egy elektromos motor gondoskodik.

Hirdetés

A Passat GTE 50 kilométert képes megtenni kizárólag elektromos hajtással, nulla CO2-kibocsátással. Amikor a belső égésű és az elektromos motor együtt működik, az autó 218 lóerő teljesítményre képes, és több mint 1000 kilométert képes megtenni. A gépkocsi kombinált átlagfogyasztása a gyári érték szerint 2 liter/100 kilométer és 13 kiloWatt/óra alatt van. Ez kevesebb, mint 45 gramm/kilométer CO2-kibocsátásnak felel meg.

Az elsőkerék-hajtású, hatsebességes kettős kapcsolású sebességváltóval ellátott Passat GTE 8 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/óra sebességre, csúcssebessége 220 kilométer/óra, tisztán elektromos üzemmódban ugyanez az érték 130 kilométer/óra.

Az új Passat GTE felszereltsége számos külső és belső bővítési lehetőséggel rendelkezik. Ilyen a C-alakú LED-es reflektor, a Composition Media nevű hifi rendszer, amelyet speciálisan a plug-in-hybrid hajtáshoz igazítottak, illetve a "Car-Net e-Remote" alkalmazás, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy az akkumulátor töltését okostelefonon keresztül indítsa el.

Kiemelt Partnereink