Vasas

Megállapodásra jutott a Nemak a helyi szakszervezettel

„Kölcsönös kompromisszumokban” állapodott meg a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. a Vasas Szakszervezeti Szövetség Könnyűfémöntők Vasas Alapszervezet sztrájkbizottságával, így nem lesz sztrájk a hengerfejeket gyártó cégnél – tájékoztatták a felek az MTI-t.

MTI | 2021.06.02 17:42

A Nemak együttműködésre törekszik a szakszervezettel

A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. menedzsmentje együttműködésre törekszik az érdekképviselettel, és tovább tárgyalna a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi szervezetével – tudatta a győri székhelyű hengerfejgyártó vállalat gazdasági igazgatója.

MTI | 2021.05.25 18:15

Sztrájkbizottság alakult a győri Nemaknál

Sztrájkbizottságot alakított a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft.-nél a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi szervezete, mellyel szeretnék elérni, hogy a fizikai munkavállalók a Munka törvénykönyve által rögzítetten túl kapjanak pótszabadságot és növeljék a bérüket.

MTI | 2021.05.25 10:16

Sztrájkolnak az oroszlányi kipufogó-gyárban

Reggel nyolc órától háromnapos sztrájk kezdődött kedden a kipufogó öntvényeket készítő, kínai tulajdonú Wescast Hungary Autóipari Zrt. 1200 dolgozót foglalkoztató oroszlányi üzemében.

MTI | 2019.03.12 15:13

Balogh Béla: van félnivalójuk a hazai munkáltatóknak a német sztrájk miatt

A magyarországi munkaerőpiacra is hatással lehet a német szakszervezet sikere. Az IG Metall ugyanis hetekig tartó sztrájksorozatával kiharcolta a 28 órás munkahét bevezetését, továbbá fizetésemelést és juttatásokat is kaptak. Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke beszélt arról, hogy a hazai munkáltatóknak van félnivalójuk a német szakszervezet eredményei miatt.

Szabó Fanni | 2018.02.08 12:30

Wolfgang Lemb: az autóipari béreknek emelkedniük kell

A németországi IG Metall szakszervezeti szövetség elnökségének tagjával Kecskeméten beszélgettünk, ahol nemzetközi együttműködésen alapuló szervezeti egységet hoztak létre a munkavállalók érdekeinek támogatásához.

Gégény István | 2017.03.16 06:30

Kivonulás, bevonulás: bezár az Audi magyar beszállítója, az Airbusé viszont befektet

A beszállítóké volt a főszerep a mögöttünk lévő héten, legalábbis, ami a hazai járműipart illeti. Volt, aki hirtelen bejelentette, megszünteti magyarországi tevékenységét, és olyan is, aki kétmilliárd forintos beruházást hoz ide. Ha a figyelmét lekötötték az Opel eladásának részletei, most érdemes bepótolni a hiányzó információkat.

Wurmbrandt András | 2017.03.06 10:39

Német tapasztalatokból merítenek a hazai szakszervezetek

Kecskeméten megnyílt az IG Metall és a Vasas Szakszervezetek második közös hazai irodája. Az első ilyen központ egy éve működik Győrben – nem véletlenül erre a két városra esett a választás.

Gégény István | 2017.03.01 11:01

Nagyobb bért követelnek a Dunaferr dolgozói

A középtávú bérmegállapodás végrehajtása mellett további alapbéremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, ezért a szakszervezet február 15-én délutánra demonstrációt hirdetett Dunaújvárosba, a Dunaferr társaságcsoport székháza elé. A vállalat menedzsmentje demonstráció helyett tárgyalást javasolt.

MTI | 2017.02.15 16:44

Kiderült, hogy pontosan mennyivel emel a Mercedes

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár, illetve a VASAS Szakszervezeti Szövetség, valamint a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ) az elmúlt időszakban intenzív tárgyalásokat folytatott a bérfejlesztésről, amelyről múlt pénteken végül megállapodtak.

autopro.hu/W.A. | 2016.12.12 13:12

Biztosan folytatódnak a tárgyalások a Mercedesnél

Miután csütörtökre virradó éjjel a szereldei munkatársak egy csoportja kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott a kecskeméti Mercedes gyárban, a cég vezetése megerősítette, kész folytatni a bértárgyalásokat.

Wurmbrandt András | 2016.11.25 08:56

Bértárgyalások: ki nevet a végén? - Ez történt a 46. héten

A Mercedes mellett az Audinál is megkezdődtek a bértárgyalások az elmúlt héten, a legfontosabb hír mégsem ez lett a négy karikás gyártóval kapcsolatban. De hogy mi is, az kiderül heti összefoglalónkból, amelyben a Suzuki is kiemelt szerepet kap.

Wurmbrandt András | 2016.11.21 10:30

Kétezer munkás sztrájkolna a kecskeméti Mercedesnél

Hétfőn adott hírt a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete arról, hogy írásos megállapodást kötöttek a kecskeméti Mercedessel, melynek részeként a gyártósori munkavállalók bére 2017-ben 12 százalékkal, míg 2018-ban további 7 százalékkal emelkedik. Balogh Béla, a Vasas elnöke szerint ez a megállapodás érvénytelen: az érdekvédelmi tevékenységet ugyanis a gyárban a Vasas is végzi, ők azonban ehhez a megállapodáshoz nem járulnak hozzá.

Pardavi Mariann | 2016.11.16 15:00

Ismét tüntettek a szombathelyi LuK-nál

Biztos munkát és tisztességes munkafeltételeket követeltek az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. dolgozói számára annak a demonstrációnak a résztvevői, amelyet a Vasas Szakszervezeti Szövetség szervezett, és amelyet a szombathelyi gyár parkolójának bejáratánál tartottak szerdán.

MTI | 2016.06.08 17:01

1 2

Kiemelt Partnereink