hulladék-kezelés

Nincsenek határok, ideje régiókban gondolkodni

A tudás és a jó gyakorlatok határok nélkül megoszthatók, sokkal több határon átnyúló regionális kezdeményezés és együttműködés kellene, ettől a határmenti régiók is erősödnének.

Interreg | 2019.07.16 13:54

A szemetünk más számára nyersanyag, amiért fizet is akár

A hulladék nem szemét, hanem nyersanyag – véli Baranyai László több cég tulajdonosa és társtulajdonosa, nemzetközi cégvezetési tanácsadó. A szakember szerint, ha a termelési rendszerbe a hulladékok feldolgozását már eleve beépítjük, akkor számszerűsíthető anyagi haszon keletkezik.

Pardavi Mariann | 2018.09.06 09:00

Ami az egyik iparág hulladéka, az egy másiknak alapanyag lehet

Elképzelhető-e a világ hulladék nélkül? A becslések szerint a termékgyártás során felhasznált anyagok csupán 1 százaléka marad használatban hat hónappal az értékesítés után. Ma a világ top 100 vállalatának közel fele rendelkezik már olyan koncepcióval, amelynek célja, hogy a felhasznált anyagok folyamatosan használatban maradjanak.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.06.11 16:26

Körkörös gazdaság: az autógyártók felelőssége a roncsok sorsa?

Újabb lendülettel áll neki az Európai Unió a hulladékkezelésnek. A vezérelv a körkörös gazdaság megteremtése, amelyben kidobás után a lehető legtöbb alapanyag visszakerül a termelési értékláncba. Ám mint azt a közelmúlt vitái is mutatják, az elgondolás végrehajtásához az ipari szereplőknek is lesz még egy-két szavuk.

Uzoni Ábel | 2018.04.20 08:36

Így zöldülnek a Skoda gyárai

A legtöbb autógyártó igyekszik egyre környezettudatosabb vállalat képét közvetíteni magáról, a cseh márka komoly célokkal csatlakozik a trendhez.

autopro.hu/B.B. | 2016.06.06 10:59

300 tonna használt abroncs lényegült át használati tárggyá

Ennyi elkoptatott, elhasznált gumiabroncsot gyűjtött be az elmúlt hetekben telephelyeiről és partnereitől az Abroncs Kereskedőház Kft. Kovács László üzletfejlesztési igazgató elmondta: havonta nagyjából ekkora mennyiségről szeretnének gondoskodni. A leselejtezett autógumikat feldolgozó cégekhez szállítják, ahol megsemmisítik, vagy újrahasznosítják őket. Utóbbi esetben gyakori felhasználási mód, hogy útépítéséken használt gumiőrlemény formájában hasznosulnak az abroncsok.

autopro.hu/P.M. | 2016.05.26 10:07

Ami másnak szemét, az a Fordnak új motor

A vállalat reciklálja az elöregedett motorokat, hogy azok újra használhatók legyenek egy különleges, a Ford által szabadalmaztatott plazmabevonat-technológia révén.

autopro.hu | 2015.12.11 14:19

1 2

Kiemelt Partnereink