dolgok internete

Az IoT-val lépnek szintet a modern raktárak

A targoncák töltésétől kezdve a prediktív karbantartáson át egészen a dokkoló állomások forgalmának követéséig számos területen nyújtanak segítséget a szenzorok és azok adatainak elemzése.

autopro.hu/V.M. | 2022.10.30 08:21

Mennyire hackelhetők meg az összekapcsolt autók?

Az összekapcsolt autók világában nagyon egyszerű tömegesen meghackelni az autókat, és egyre sürgetőbb lenne tenni valamit ez ellen. A Consumer Watchdog tanulmánya kész tények elé állít bennünket.

autopro.hu/Sz.K. | 2019.09.17 05:00

Ipar 4.0: jöjjenek a virtuális üzemek!

Az okos termelőeszközök információs forradalma egy rakás versenyelőnnyel kecsegtet, kihasználása ugyanakkor komoly munkát igényel: rengeteg tőke és tanulás – ezekkel lehet felhúzni a gyártósorok digitális másolatát.

autopro.hu/B.B. | 2019.05.21 05:00

A magyar autóipari beszállítók tudnak alkalmazkodni a változáshoz?

A negyedik ipari forradalom és a folyamatosan erősödő munkaerőhiány együtt érezhetően felforgatják az életünket. A munkaerő-költségek olyan mértékben emelkedtek az elmúlt két évben, amely a húsz év alatt kialakult munkavállaló-munkáltató kapcsolat területén új helyzetet teremtett. A változás megállíthatatlan, csak a gyorsaság a kérdés. És van még egy tényező, amelyről kevesebbet beszélünk, a világgazdaság lassulása, ami az autóipart sem kerüli el.

Szammer István | 2019.05.16 12:27

Győri fejlesztésű digitális iker nyerte a nemzetközi versenyt

Két magyar startup vállalkozás, a virtuális valóság alapú, új operációs rendszert megalkotó Maxwhere és az IoT-platformot fejlesztő REACH Solutions közös csapata a napokban megnyerte az egyik legrangosabb európai digitalizációs versenyt, az Pioneers Industry 4.0 Heackatlont Lizben. A Széchenyi István Egyetem oktatói által készített, 3D tartalmakkal folyamatosan bővülő MaxWhere 3D platform készen áll arra, hogy meghódítsa az egész világot.

Nyerges Csaba | 2018.12.04 10:59

Új vezetője lett az IVSZ IoT munkacsoportjának

Az IVSZ IoT (internet of thing, dolgok internete) munkacsoportja az év utolsó ülésén Bóna Pétert választotta vezetőjének, helyettesének pedig Erki Szabolcsot nevezték ki.

autopro.hu | 2018.12.03 16:45

A vezetőségben is szükség lesz az informatikusokra

A gazdasági digitalizáció terjedésével párhuzamosan a működés biztonságának garantálása érdekében stratégiai szintre kell emelni az informatikai szakemberek szerepét a vállalati döntéshozatalban – állapítja meg a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat elemzése.

MTI | 2018.10.30 16:13

Kibertámadások miatt szenvednek a magyar cégek

A Cisco legfrissebb globális kkv-biztonsági felméréséből kiderül, hogy a támadásoknak pénzügyi következményei is vannak, beleértve az elmaradt bevételeket és az adatvesztés utáni helyreállítás költségeit.

MTI | 2018.10.24 09:12

1 2 3

Kiemelt Partnereink