cnc megmunkálás

Miért érdemes CNC gépeket használni?

A Titán ’94 szakértője ismertette röviden, miért és mikor érdemes még ma is hagyományos megmunkálógépeket használni a szerszámgépgyártásban, és mikor nem.

Pörge Béla | 2021.04.15 07:23

Belgiumi kiküldetésen a Dana munkatársai

A Dana Belgium brugge-i gyárába mehettek kiküldetésre néhányan az autóipari alkatrészgyártó cég magyar kollégái közül. Magyarország a belgiumi Dana gyárral lassan egy éve működik együtt és támogatják egymást különböző projektekben.

AP | 2019.09.02 16:09

Az erőátviteli alkatrészek megmunkálásának is van jövője

Mennyire elektromos a mobilitás jövője? Ez a kérdés már nagyon régóta foglalkoztatja a szerszámgépgyártókat, elvégre egyre kevesebb belső égésű motort kell gyártani. Egyre kevesebb alkatrész készül, melyeket esztergálni, fúrni és marni kell. Mit kellene tenni? Egy elemzés segít eligazodni.

autopro.hu/Sz.K. | 2019.07.03 05:01

Alig féléves a szerszámgyár, de egy OEM már partnere

Tavaly ősszel indultak, és máris nyerő cédulát húztak: a miskolci Spinto partnere lett az egyik hazai német prémium autógyártónak. Mernek nagyot lépni, nemcsak a magyar piacban gondolkodnak.

Kuthi Áron | 2019.02.08 05:00

Verhetetlen ár-érték arányú gépek a GE-CO-tól

Az ár-érték arány az egyik legfontosabb tényező egy gép kiválasztásánál – véli Csoma András, a CNC Rapid Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalat már a nyolcvanas évek óta foglalkozik fémforgácsolással. Fő profiljuk a nagypontosságú forgácsolt alkatrészek és készülékek gyártása. Ebben megbízható partnerük a GE-CO Hungary Kft., mely már évtizedek óta a legfőbb technológiai beszállítója a győri cégnek.

Szabó Fanni | 2018.11.28 05:00

Csúcsmodern gyártócellával bővült a CNC-terület a Danánál

Az elmúlt hónapokban munkába álltak a CNC terület legújabb berendezései a Dana győri gyárában. A Mazak HCN6800 rugalmas gyártócellába integrált gépek beszerzése és telepítése volt az idei év egyik legnagyobb fejlesztése az Off Highway üzemben.

Szabó Fanni | 2018.11.23 05:04

A Transmoduls ütőkártyája a dolgozók tudása

A Transmoduls Kft. közel 25 éves múlttal rendelkezik. Az alapítás óta több magyar és külföldi multinacionális cég beszállítójává és probléma megoldójává vált. A szolgáltatások közé tartozik az egyedi célgépgyártás, szoftverfejlesztés, robotintegráció és alkatrészgyártás is. A vállalat eredményeiről, a jelenlegi ipari helyzetről és a szakképzésről is beszélgettünk Maár Márton Andrással, a Transmoduls Kft. ügyvezető igazgatójával.

Szabó Fanni | 2018.10.15 13:43

GE-CO: Új csarnokból segítik a gépipar innovatív fejlődését

A CNC esztergák, eszterga központok, megmunkáló központok, lemezmegmunkálók értékesítésével, szervizelésével foglalkozó GE-CO Hungary Kft. idén ünnepli 20. évfordulóját. A jubileum és az új csarnok kapcsán beszélgettünk Oláh Adriennel, a cég munkatársával.

Wurmbrandt András | 2018.05.15 08:30

2,5 milliárd forintból fejlesztett a két tamási alkatrészgyártó

Összesen 2,5 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg Tamásiban az autóalkatrész-gyártásban érdekelt Metalpro Hungary Kft. és az FHL Björn Hungary Kft., az egymással beszállítói viszonyban lévő két kkv ezáltal jelentősen növeli termelő kapacitását és dolgozói létszámát.

MTI | 2018.03.08 06:37

1 2

Kiemelt Partnereink