Techtogether Így randevúztak a jövő járműipari mérnökei

Így randevúztak a jövő járműipari mérnökei

autopro.hu | 2015.11.11 08:56

Így randevúztak a jövő járműipari mérnökei

Kisfilmben is felidézzük, hogyan mutatkozott be a szakma képviselői előtt 10 hazai felsőoktatási intézmény 17 járműépítő hallgatói csapata a Hungexpo csarnokában.

Hirdetés

A Techtogether Automotive Hungary 2015 rendezvény egyszerre verseny, kiállítás és közvetlen találkozási lehetőség volt mind a fiatalok, mind az őket alkalmazni szándékozó vállalatok számára. A háromnapos viadal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet képviselő Formula Racing Team győzelmével – kreativitás, csapatmunka, prezentációs készség, projektszemlélet és műszaki ismeretek terén egyaránt megmérettettek a jövő tehetségei. A fővárosi csapat ezzel megvédte címét, hiszen tavaly is ők állhattak a dobogó legfelső fokára. A második helyre az Óbudai Egyetem csapata futott be, a bronzérmet a győri Arrabona Racing Team szerezte meg. A 17 csapat az ország egészét lefedte, a hazai műszaki képzés élvonalát megjelenítve.

Kisfilmünk a nagy találkozásról

Szammer István, a rendezvényt második alkalommal megszervező Autopro.hu kiadó ügyvezetője szerint a versenyprogram igazi különlegességét az jelentette, hogy a versenyszámok túlnyomó részét – a járműelemek tervezésétől a termékek összeszereléséig – a szponzorok, autóipari cégek adták, így a hallgatók életszerű feladatok megoldása révén bizonyíthatták rátermettségüket.

– A tehetséggondozás ma már régen nem kizárólag a TDK tevékenységet jelenti. Jóval szélesebb palettán kell szólnunk a hallgatókhoz, megtalálva a nyelvet hozzájuk, amely segítségével igent mondanak a felhívásokra, legyen az extra kurzus, feladatkiírás, autóépítés, vagy valamilyen vetélkedő. A verseny mindig izgalmas kombináció, hiszen emeli az adrenalin szintet, újdonságokat hozhat elő a résztvevőkből, miközben a feladatokból és egymás jó gyakorlataiból egyaránt tanulhatnak – fogalmazott Lakatos István, a zsűri tagja, a Széchenyi István Egyetem Közúti és Vasúti Járművek Tanszékének vezetője.

Techtogether Automotive Hungary 2015 - díjátadó
Képeink a díjátadóról

– A Techtogether Automotive Hungary során olyan speciális körülmények között tudja vizsgálni a potenciális munkatársakat egy személyügyi szakember, amelyre egy állásinterjú sosem tudna lehetőséget adni. Sokoldalú képet kaphatnak a hallgatókról, ezért érdemes jelen lenni a versenyen, akár támogatóként is – tette hozzá Rákosi Szabolcs, a csapatverseny szakmai koncepcióját kidolgozó, valamint a vetélkedőt lebonyolító Mobilis értékesítési és partnerkapcsolati vezetője.

A rendezvény kísérőprogramjaként szakmai előadások, különleges ipari megoldások, fejlesztői karrierlehetőségek bemutatása is színesítette a kínálatot.

Kiemelt Partnereink