Autopro Blog Olvasóink kérdezik: mi értelme az önvezető autónak?

Olvasóink kérdezik: mi értelme az önvezető autónak?

Gégény István | 2016.04.08 10:22

Olvasóink kérdezik: mi értelme az önvezető autónak?

Egyre aktívabban kommentálják szakportálunk tartalmait hűséges olvasóink – a vélemények között számos hasznos visszajelzést is felfedezünk. Sokszínű válogatás következik látogatóink észrevételeiből.

Hirdetés

A legaktívabb párbeszédet a Kecskeméten készülő autók kerékrögzítési hibája hozta. Hiába írtuk meg hiteles forrásból, majd érdeklődésünkre megerősítette a magyar forgalmazó, hogy igenis fennáll a jobb oldali kerekek leesésének veszélye, határozott ellenkezést váltott ki az ügy:

„Nem eshet le!!”

„Ha le akart volna esni, már a rolléban megtörtént volna.”

„2x van nyomaték ellenőrzés, és igen, a rolléban elszaladna.”

A sofőr nélküli technológia elterjedésének kapujában állva fontos meghallani az olyan véleményeket, amelyek legalábbis az emberi sofőr által vezethető járművek megmaradásáért emelnek szót:

„Mi értelme az autónak, ha nem én vezethetem?"

Megírtuk, hogy a franciák szívesen befogadnák a Tesla új európai gyárát. Érkezett is hamar a huszáros reakció:

„Hát, Magyarországon jobban mutatna.”

A francia atomreaktorral is versenyben van hazánk a Tesla új gyáráért

Összefog a Microsoft és a világ autógyártóinak éllovasa, amely tény kétségkívül nagy izgalmakat rejt. Van, aki a kooperációt nem látja túl előnyösnek a japánok szempontjából:

„Neee, RIP Toyota!”

A hálózatba kapcsolt autókkal elérkező okos közlekedés akár nyugdíjba is küldheti a jelzőlámpákat, ám van, aki megfontoltságra int a témát illetően:

„Nagyszerű, de egy új rendszer alapfeltétele, hogy abban kompatibilis legyen a régi elem is...”

Igazi jazzdobos hozzászólást is kitermeltek tartalmaink. Megírtuk, hogy az olcsó benzin miatt összességében mintegy 60 milliárd forintot spóroltak meg a közlekedők - akadt, aki észrevette a nagy számérték személyi vonatkozásának sajátosságát:

„Jó, de ezzel ne gondolja az állam, hogy milliárdos lettem!”

Felület akad bőven, további érdekes témák lapulnak a tarsolyunkban, így minden olvasónkat arra buzdítunk, hogy bátran szóljon hozzá a jövőben is cikkeinkhez, ossza meg másokkal a véleményét!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink