Autopro Blog Jól jártam a gyakornoksággal, a cég is gazdagodott

Jól jártam a gyakornoksággal, a cég is gazdagodott

Bognár Dávid | 2015.10.07 09:56

Jól jártam a gyakornoksággal, a cég is gazdagodott

Érdekes témával foglalkozhattam a Knorr-Bremse jóvoltából: nagy volumenben gyártott ABS nyomásszabályozó szelep alkatrészeinek fejlesztése, optimalizációja volt a feladatom.

Hirdetés

Amint szóba kerül a blokkolásgátló rendszer fogalma, általában mindenki a biztonságra és a balesetek megelőzésére, elkerülésére gondol, azaz a biztonságos közlekedésre. Én sem voltam ezzel másképp, hiszen tudtam, hogy a közúti szabályozások nagyon szigorúak, az autóipari cégeknek fel van adva a lecke. Így a Knorr-Bremse mérnöki gyakornokaként jómagam is belecsöppentem ebbe a nehéz, ezáltal kihívásokkal teli és pontosan ezért izgalmas fejlesztési versenybe, amely a vevőkért folyik; újabb és újabb igényeket kielégítve a legjobbat biztosítani hosszútávon.

Knorr-Bremse ABS-modul

Hamar megtanultam, hogy egy alkatrész optimálási folyamata során nem elegendő csupán a hibátlan működésre törekedni, fontos befolyásoló szempont a környezetvédelem is. Erősen motiváló tényező ez, hiszen mára az alkatrészek nagy százaléka műanyag, és ez a trend egyre növekvő tendenciát mutat. A fenntartható fejlődés érdekében viszont törekedni kell a minimális műanyag felhasználásra, ezzel óvjuk a környezetet és gondolni tudunk a jövő generációjára. Eleinte nem is sejtettem, de emiatt én is, már most, kezdő mérnökként felelős munkát végzek.

Örülök, hogy eddigi tevékenységemmel fejlődött egy szelepkonstrukció, így jól járt az autóipar. A kevesebb műanyag-felhasználásnak köszönhetően környezetbarátabb szelepet kaptunk, a munkahelyi tapasztalatszerzés mellett pedig egy szakmai gyakorlatról szóló beszámoló, illetve egy szakdolgozat is született, így én is jól jártam.

Kiemelt Partnereink