Szolgáltatók Tequa a mérnökhallgatók továbbképzésében

Tequa a mérnökhallgatók továbbképzésében

2016.05.10 13:17

Tequa a mérnökhallgatók továbbképzésében

2015 októberében rendezte meg az autopro.hu a Techtogether mérnökhallgatói csapatversenyt az Automotive Hungary – Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás keretein belül, melyen a Tequa International Kft. is képviseltette magát. Az általunk kiírt feladaton a győri Széchenyi István Egyetem motorfejlesztő csapata, a SZEngine ért el első helyezést. Jutalmuk egy általunk biztosított oktatás volt, amire egy március végi időpontot találtunk alkalmasnak.

Hirdetés

A csapat által választott egynapos tanfolyam a "Lehetséges hibamód és hatáselemzés", angol rövidítéssel FMEA volt. Az FMEA alapvetően azoknak ajánlott, akik autóipari beszállítók, vezetők, minőségügyi megbízottak, auditorok, illetve akik munkájuk során részt vesznek veszélyek értékelésében, valamint FMEA készítésében.

Reméljük, hogy a SZEngine-es lányok és fiúk a különböző folyamataik ellenőrzéséhez, motoruk fejlesztéséhez hasznos információkkal gazdagodtak és, hogy a következő Techtogether versenyen is találkozhatunk velük.

A SZEngine rövid beszámolója a tanfolyamról:
A választásunk amiatt esett az FMEA-ra, mert az itt tanult technikákat hatékonyan be tudjuk építeni a csapat későbbi működésébe. Nagyon hasznos volt, hogy kis létszámban, csak csapattagokkal tudtuk elsajátítani az FMEA anyagait, illetve a gyakorlás is saját projektekhez kapcsolódott, amelyek a friss tudás elmélyülését segítették. Ezáltal a hangulat is nagyon barátias és nyitott volt. Reméljük, hogy a későbbiekben is adódik hasonló együttműködési lehetőségünk a Tequa International Kft-vel.

Csőke Zita trénerünk rövid beszámolója a tanfolyamról:
A jelenlegi versenypiacon való elhelyezkedéshez kellenek az autóipari módszerek ismerete. A minőségügy területén ezek a módszerek és technikák már nem csak az autóiparban terjedtek el, hanem szép lassan minden iparág és a szolgáltatás is érintett. Sokan a tanulmányaik alatt már hallanak az autóipari módszerekről, de sajnos ott nincs idő ezek valódi értelmezésére és gyakorlására, amire a tanfolyam ad lehetőséget, így egy interjú során legalább az alapokkal tisztában vagyunk és csak a vállat (iparág) specifikus ismeretek hiányoznak. Ez az elhelyezkedéskor előnyt jelent, mert nincs arra idő a való világban, hogy mindent meg tudjanak tanítani az új alkalmazottaknak.

A SZEngine csapata a Lehetséges hibamód és hatáselemzés tanfolyamot választotta a kínálatunkból. Ezzel egy olyan módszert ismerhettek meg, ami segít a vállalkozásoknak abban, hogy hatékonyabban, kevesebb selejttel gyártjanak, mivel a sorozatgyártást megelőzően ezen módszer segítségével már több hiba lehetőséget ki tudnak szűrni és a megelőzni a hibák keletkezésének okait.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink