Techtogether Profi segítséggel újul meg a győri járműépítők telemetriája

Profi segítséggel újul meg a győri járműépítők telemetriája

Pardavi Mariann | 2016.02.11 10:31

Profi segítséggel újul meg a győri járműépítők telemetriája

Tavaly októberben zajlott le a szakportálunk által szervezett háromnapos mérnökhallgatói csapatverseny, a Techtogether. Azzal a céllal hoztuk létre, hogy találkozási pontot biztosítsunk az ipar szereplői és a következő mérnökgeneráció tagjai számára. Úgy tűnik, sikerült, a győri formulaautó építő csapat tagjai a napokban értek vissza a debreceni National Instruments Kft. laborjából.

Hirdetés

– Az NI a versenyen különdíjat érő feladattal is készült, amit a mi csapatunk nyert meg – kezdte Szűts Gábor, az Arrabona Racing Team (ART) elektronikai részlegének vezetője. – Ennek részeként utaztunk el a céghez egy gyárlátogatással összekötött eszközbemutatóra.

Az NI sárga köpenyében az Arrabona Racing Team tagjai (balról a második Szűts Gábor)

A győri Széchenyi István Egyetem kampuszán tevékenykedő csapat egyik idei célja, hogy a járművük központi adatgyűjtő rendszerén finomítsanak. A tavalyi versenyek során ugyanis több alkalommal megbízhatatlannak bizonyult: mivel probléma adódott a vezetéknélküli kapcsolattal, így nem tudott zavartalanul kommunikálni verseny közben a pilóta a mérnökökkel, továbbá az adatok begyűjtése sem volt gördülékeny. Igaz, ami igaz, akkora gond talán mégsem volt a rendszerrel, hiszen folyamatosan jó eredmények zsebelnek be fennállásuk óta. A 2014-es oroszországi Formula Student versenyen például minden más csapatot maguk mögött hagytak.

– Ez a látogatás arra volt jó, hogy feltérképezzük, mit tud kínálni az NI, és lássuk, hogy professzionális szinten mit lehet kihozni a telemetriai rendszerből.

A győri csapat legközelebb augusztus kilencedikén, Hockenheimben áll a rajtkockára, akkor fogják élesben is kipróbálni, milyen eredményt hozott az NI-ART összefogás.

Kiemelt Partnereink