Techtogether Kiss László: egyenes út vezetett a hallgatói teamből a Bosch tesztmérnöki csapatába – videóval

Kiss László: egyenes út vezetett a hallgatói teamből a Bosch tesztmérnöki csapatába – videóval

autopro.hu/P.M. | 2016.12.19 06:31

Kiss László: egyenes út vezetett a hallgatói teamből a Bosch tesztmérnöki csapatába – videóval

2016 áprilisában zárult le a hároméves Go-Kart, Go-Bosch! mérnökhallgatói verseny, ahol a résztvevő csapatokban önjáró gokartot kellett fejleszteniük. Javier Gonzalez Pareja, a vállalat akkori első embere az esemény zárórendezvényén azt mondta: sok nevet megjegyeztek, akire érdemes figyelni. Kiss László neve is szerepelt a listán, aki azóta tesztmérnökként erősíti a Bosch magyarországi csapatát.

Hirdetés

Go-Kart, Go-Bosch! versenyen nyolc felsőoktatási intézmény tíz csapata a vállalat termékeinek felhasználásával intelligens gokartokat épített. A feladat bonyolult volt. A Boschtól kapott gokartokat kellett felszerelni a jövő technikáival: szenzorokkal, kamerákkal és radarokkal. A fiatalok önjáró, azaz önmagukat vezetni képes járműveket alkottak, ráadásul fúrógépből kellett önindítót, fűnyíróból pedig hibridhajtást készíteniük.

– A Szent István Egyetem SZIE-Kart Team tagjaként ráláttám a Bosch budapesti fejlesztőközpontjának munkájába, ami nagyon imponált, így jelentkeztem a gyakornoki programba – mondta el a videóban Kiss László.

Hozzátette, a versenyen való szereplés igen sokat dobott a felvételbe, a gyakornoki időszak alatt lediplomázott és azóta tesztmérnökként dolgozik a vállalatnál, szimulációs szoftvereket fejleszt.

A Bosch azzal a céllal indította el három évvel ezelőtt a versenyt, hogy tehetséges mérnököket találjon, olyanokat, akik ismerik és kiigazodnak az új technológiák között. Úgy tűnik, a vállalat előzetes számításai jónak bizonyultak, a verseny révén olyan fiatalok kerültek a Bosch fókuszába, akikkel enyhíthető a mérnökhiány.

Kiemelt Partnereink