Techtogether Kik fognak dolgozni Győrben a jövőben?

Kik fognak dolgozni Győrben a jövőben?

Pardavi Mariann | 2016.04.29 06:38

Kik fognak dolgozni Győrben a jövőben?

A helyi vállalatok fejlesztései, a beruházási hullám egyre több jól képzett szakembert igényel. De hogyan lesz a vállalatoknak elegendő munkatársa?

Hirdetés

Az utóbbi időben több alkalommal írtunk olyan témákról, amik fejlesztésről, beruházásról szólnak. A teljesség igénye nélkül a környéken legutóbb a Rába jelentett be 10,5 milliárd forintos technológiafejlesztést és kapacitásbővítést, és a pápai Yanfeng is új gépeket vásárolt 7,5 milliárd forintból. Ezek a hírek jól mutatják: valami elindult a magyar járműiparban. A fejlesztések, beruházásások nagyobb szakembergárdát igényelnek, holott a vállalkozások már így is gondban vannak, ha jól képzett munkaerőre van szükségük.

Szakportálunk éppen ezért szervezte meg a Techotgether Junior Győr nevet viselő rendezvényt, ahol a munkaerőre éhes vállalatok találkozhatnak a ma még diákkorú munkatársakkal. Az esemény egyik kiemelt célja az, hogy bemutathassák a kiállító vállalatok a járműipari szakmák szépségeit, és olyan irányába tereljék a fiatalok érdeklődését, melyek fontosak lesznek a későbbiekben számukra.

A rendezvény zsűrielnöke, Horváth Szabolcs arra hívta fel a figyelmet, hogy minél hamarabb érdemes megszólítani a fiatalokat. Akár mérnökökről, akár szakmunkásokról van szó, a kulcs az, hogy időben felkeltsük a figyelmüket, amire jó lehetőséget ad a Techtogether rendezvény.

– Reális alternatívát kínál a járműipar, hiszen Győrben és környékén kiválóak a munkahelyi körülmények, nemcsak magyar viszonylatban, hanem világszinten is. Ez ugyanúgy igaz a multinacionális vállalatokra és a kkv-kra is.

David Toth, a Nemak Győr Alumíniumöntede Kft. ügyvezető igazgatója szerint a jó munkaerő motivált, elkötelezett. Mint mondta, igyekeznek olyan koncepciót összeállítani, amiben mindegyik fél jól jár: a vállalat is és a munkatársak is.

Sovári Krisztián, a győri Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola műszaki igazgatóhelyettese a duális képzés fontosságát hangsúlyozta, ugyanis fontos, hogy a diákok kellő gyakorlati tudással gazdagodjanak tanulóéveik alatt.

– Tevékenységünkkel életpályát mutatunk a diákoknak azzal, hogy megmutatjuk, milyen lehetőségeik vannak a járműiparban, milyen karriert futhatnak be.

A Széchenyi István Egyetemen tevékenykedő Arrabona Racing Team együléses versenyautót tervez és épít, járművüket bemutatták a rendezvényen. Németh Bence, a csapat konstrukciós tervezője sok lehetőséget lát az autóiparban, ezt a gazdagon felmatricázott autó bizonyítja a legjobban. Jópár vállalat szavazott a győri csapatnak bizalmat, akik nemcsak anyagi és eszköztámogatást adnak nekik, hanem előszeretettel foglalkoztatják a csapat tagjait gyakornokként, vagy a diploma megszerzése után főállásban is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink