Techtogether Jól kezdték a magyarok a fogyasztási versenyt

Jól kezdték a magyarok a fogyasztási versenyt

autopro.hu | 2015.05.23 11:11

Jól kezdték a magyarok a fogyasztási versenyt

Remek eredményekkel zárták a magyar diákcsapatok a Shell Eco-marathon Europe nemzetközi üzemanyag-hatékonysági verseny legelső napját.

Hirdetés

Az Óbudai Egyetem autója

Az Óbudai Egyetem hallgatói 283 kilométert tudtak megtenni egyetlen liter benzinnel. De még ezt is felülmúlták a magyar középiskolások, hiszen a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai elektromos járművükkel 392 kilométert tettek meg 1 kWh energiával már a legelső versenynapon. A pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium idén először indult a nemzetközi megmérettetésen, és máris remekül vették a kihívásokat. Szintén elektromos járművük 296 kilométert ment 1 kWh energiával.

A kandósok autója

Ezek azonban korántsem végleges adatok, hiszen vasárnapig még több alkalommal is pályára léphetnek 300 diáktársukkal a magyar csapatok Rotterdamban, hogy újabb fogyasztási rekordokat állítsanak fel a 30 Shell Eco-marathon Europe-on.

A pécsiek elektromos járműve jobbról

Videó az óbudai csapat negyedik napjáról

A Rotterdamban zajló Shell Eco-marathon Europe üzemanyag-hatékonysági verseny második napján nem kedvezett az időjárás a diákcsapatoknak. A pályára lépő városi koncepció kategória járműveinek a feltámadt széllel és esővel is számolniuk kellett az első futamon. A kategória egyetlen magyar csapata, a győri Széchenyi Egyetem SZEnergy csapata azonban sikeresen taktikázott a kedvezőtlen időjárás ellenére is, és az első mért futamon 157,8 kilométert tudott megtenni egyetlen kWh energiával.

Versenyben a győriek autója
Hirdetés

Kiemelt Partnereink