Techtogether Ilyen lesz az Óbudai Egyetem új, futurisztikus járműve – sok fotóval

Ilyen lesz az Óbudai Egyetem új, futurisztikus járműve – sok fotóval

autopro.hu/P.M. | 2017.01.06 12:30

Ilyen lesz az Óbudai Egyetem új, futurisztikus járműve – sok fotóval

A Shell Eco-marathonra készülő csapat projektje decemberben jutott legizgalmasabb tervezési fázisához, a végleges modell kialakításához, amikor is az eddig tervezett részegységeiket komplett járművé állíthatják össze. Mutatjuk az új jármű terveit.

Hirdetés

A Shell Eco-marathon verseny a világ egy legnagyobb, hallgatóknak és diákoknak szóló energiatakarékossági versenye, ahol a cél, hogy minél kevesebb üzemanyag felhasználásával a lehető legnagyobb távolságot tegyék meg a résztvevők.

Ennek szellemében készülnek az Óbudai Egyetem hallgatói is. Kerekes Attila csapatmenedzser elmondta, környezettudatosan tervezik és építik az autót, az anyagválasztástól kezdve a megépítésen át, egészen az autó életciklusának végéig arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb energiát fogyasszák el, valamint ne hagyjanak maguk után újrahasznosíthatatlan hulladékot.

– Igyekszünk szem előtt tartani a lehető legkisebb tömeg elérését, a könnyű szerelhetőséget, és az ideális aerodinamikát. Mindezek mellett fontos az igényes, jó dizájn, amivel még vonzóbbá, lenyűgözőbbé tudjuk tenni járművünket.

Kiemelt Partnereink