Techtogether 2885 kilométer egy liter üzemanyaggal – taroltak a kecskemétiek

2885 kilométer egy liter üzemanyaggal – taroltak a kecskemétiek

autopro.hu | 2015.09.02 09:51

2885 kilométer egy liter üzemanyaggal – taroltak a kecskemétiek

Újra Kecskemétre került a finnországi Nokiában megrendezett fogyasztási verseny vándorserlege. A Kecskeméti Főiskola GAMF csapata Megaméter nevű járművével már harmadszor hozta el az immár negyvenéves kupát.

Hirdetés

Az augusztus 29-én és 30-án megtartott idei versenyen heves szél és eső nehezítette a versenyzők dolgát, a harmadik versenyfutamot nem is tudták befejezni a csapatok. A kecskemétiek az első futamban 2827 km/literes fogyasztást értek el, a második futamot pedig 2885 km/literes eredménnyel zárták. A verseny idő előtti befejezése miatt azonban ezután már nem volt lehetőségük a javításra.

A kecskeméti futurisztikus jármű

A kecskeméti csapat egyébként hivatalos versenyen éppen Nokiában, 2013-ban érte el eddigi legjobb eredményét, a 3082 km/literes fogyasztást, amivel bekerültek az eco-marathon versenyek történetének – 3000 km/literes fogyasztás felett teljesítő – legjobb csapatai közé.

A mostani 2885 km/literes teljesítmény is elegendő volt a versenyen induló finn, svéd, belga és lengyel csapatok legyőzéséhez, így egy évig ismét a Kecskeméti Főiskolán őrizhetik a vándorserleget.

Kiemelt Partnereink