Szolgáltatók Újabb költségeket róhat a cégekre az ekáer

Újabb költségeket róhat a cégekre az ekáer

autopro.hu | 2015.08.11 14:03

Újabb költségeket róhat a cégekre az ekáer

Ismét technikai változáson megy keresztül az év elején indult Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer: augusztus 15-től a régi, XML-formátumú adatközlést nem fogadják el.

Hirdetés

A módosítást azok érzik meg igazán, akik valamilyen interface által csatlakoznak a NAV rendszeréhez, a váltás a piacesprofit.hu beszámolója szerint megterhelő az IT fejlesztő cégek számára.

Aki tehát saját szoftveren keresztül használja a rendszert, annak érdemes mindenképp ellenőrizze, hogy a szükséges fejlesztések megtörténtek-e, de a szolgáltatásként igénybe vett rendszerek esetében is érdemes rákérdezni a szolgáltatónál, hogy a jelzett határidőre minden készen áll-e majd. Nem lesz ugyanis átmeneti időszak, augusztus 15-től nem tudnak elindulni a szállítmányok, ha az informatikai rendszer nem követi le a NAV által korábban már jelzett fejlesztést.

Kérdés, hogy a fejlesztő cégek számára jelentős munkát okozó változás költségeit a szolgáltatók megfizettetik-e, és ha igen, hogyan a felhasználókkal. Mivel a fejlesztés nélkül az adatokat a NAV nem fogadja majd be, nem nagyon van más választás, mint kifizetni az esetleges fejlesztési díjat, ami akár komoly összeg is lehet.

Lehet, hogy érdemes visszaállni a kézi rögzítésre?

Hirdetés

Kiemelt Partnereink