Szolgáltatók WebEye: az automatizáció a logisztikát is átformálja

WebEye: az automatizáció a logisztikát is átformálja

MTI | 2017.04.28 10:10

WebEye: az automatizáció a logisztikát is átformálja

A következő 5-10 évben jelentősen átalakulhat a fuvarozási iparág: az önvezető kamionok, automatizált raktárak, járműkövetés és a drónok elterjedése segítik az áruszállítás gyorsabbá és biztonságosabbá válását – derült ki a WebEye összefoglalójából, amelyet a logisztika napja alkalmából készített a telematikai megoldásokat nyújtó cég.

Hirdetés

Mint közleményükben leírták, megkerülhetetlen technológia a 3D nyomtatás is, amelynek köszönhetően lerövidülhet a logisztikai lánc, csökkenhet a szállítási költség. A vállalat erőteljes fejlődést vár a gépek közötti kommunikáció, vagyis az M2M technológia fejlődésében, amely egyebek mellett elősegítheti a raktárlogisztikai folyamatok automatizálását is.

A WebEye szerint egyre nagyobb szerepe van a járművekből kinyerhető adatoknak is. Egy olyan világban, ahol a historikus adatok mellett egyre több valós idejű információ is rendelkezésre áll, adatelemzéssel és az erre alapuló tudatos tervezéssel növelhető például a fuvarkapacitás, de csökkenthető a szervizelések költsége is írták.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink