Szolgáltatók Visszavonták a hatmilliárdos autó-beszerzési tendert

Visszavonták a hatmilliárdos autó-beszerzési tendert

MTI | 2015.07.03 16:04

Visszavonták a hatmilliárdos autó-beszerzési tendert

A kormány döntése után visszavonta a 6 milliárd forint keretösszegű központosított személygépjármű közbeszerzési eljárását a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) - közölte a KEF.

Hirdetés

A főigazgatóság a visszavont eljárásban nem a kereskedőkre, hanem a gépjármű vásárlására engedéllyel rendelkező intézmények felelős vezetőire bízta volna, hogy - a keretmegállapodás által nyújtott lehetőségek alapján - milyen teljesítményű és felszereltségű gépjárművet szerezzenek be. Az EU-s forrásból finanszírozott gépjármű beszerzésekre további, szigorúbb egyeztetési eljárások érvényesek - emeli ki a közlemény, hozzátéve: a KEF - ahogy eddig is, úgy a jövőben is - a lehető legnagyobb versenyt kívánja elérni a közbeszerzései során. A fő célja pedig minden esetben, hogy az ellátott intézmények a beszerzéseiket költséghatékonyan tudják megvalósítani.

A közlemény kiemeli, hogy a főigazgatóság a közbeszerzési eljárásainak megindítása és lebonyolítása során minden esetben a hatályos közbeszerzési törvénynek - és a kapcsolódó jogszabályoknak - megfelelően járt el.

A KEF-nek - mint a kormányzat központi beszerző szervezetének - egyik alapfeladata, hogy az állami kiemelt termékekre - az informatikai- és távközlési termékekre, irodabútorra, irodaszerre, gépjárműre valamint üzemanyagra - közbeszerzési eljárást folytasson le és ezekre a termékekre keretmegállapodást kössön - áll a közleményben.

A megkötött keretszerződésekből a rendszerhez kötelezően csatlakozó mintegy 1500 központi költségvetési szerv, illetve további 4000 önként csatlakozó szervezet - önkormányzatok, állami tulajdonban lévő társaságok, bíróságok stb. - elégíti ki igényeit.

A hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg az a felhívás, amelyben a KEF nettó 6 milliárd forint összértékben nyílt közbeszerzésen kívánt személykocsikat vásárolni. A főigazgatóság a beszerzés időtartamát 3 évben jelölte meg - amely azonban meghosszabbítható lett volna - a teljes összeget pedig hat részre bontotta az ajánlatkérő.

Ajánlatot olyan cég tehetett, amelynek az elmúlt három - lezárt - üzleti évből legalább kettőben pozitív volt a mérlege, az új személygépjármű-értékesítéséből származott nettó árbevétele pedig elérte a 120-300 millió forintot. Az ajánlatok beadási határideje augusztus 8. volt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink