Szolgáltatók Védőkorlát nélkül dolgozhat robot és ember – ezért kapta a GTE díját az ABB

Védőkorlát nélkül dolgozhat robot és ember – ezért kapta a GTE díját az ABB

Pardavi Mariann | 2016.05.26 09:37

Védőkorlát nélkül dolgozhat robot és ember – ezért kapta a GTE díját az ABB

Az Ipar Napjai kiállításon adta át elismeréseit a Gépipari Tudományos Egyesület. Mutatjuk, idén melyik cégek érdemelték ki a szervezet elismerését.

Hirdetés

Takács János, a GTE elnöke elmondta, a szervezet felhívására azon cégek nyújtottak be pályázatokat, akik valamilyen újdonsággal, innovációs tartalommal rendelkező terméket, szolgáltatást, eljárást, technológiát tudnak kínálni szakmájukban. A beérkezett dokumentumokat egy szakértőkből álló zsűri bírálta el.

Az alábbi vállalatok vehették át a Nagydíj elismerést:

  • IVM Zrt. – a SaveRent ipari eszközkölcsönző automata
  • ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – YuMI-ABB IRB 14000 kollaboratív robot
  • Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft. – Ermaksan – Fibermak Momentum Gen-3 lézervágó gép
  • Laxun Kft. – Eckert Opal Waterjet Combo vízvágó-plazmavágó kombigép

Különdíjat kapott az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH, elismerő oklevelet vehetett át a Pekárik Szerszámgép Kereskedelmi Kft. és a Werth Magyarország Kft.

– A YuMi a kétkaros kivitelének, a flexibilis kezeinek, az univerzális alkatrész-adagoló rendszerének, a kamera-alapú alkatrész-lokalizációs képességének, a karok kézi erővel történő mozgatásával támogatott programozásának és a precíz mozgásvezérlésének köszönhetően kiválóan alkalmazható bármilyen kisméretű alkatrész összeszerelésére – érvelt az autopro.hu kérdésére Szilvási Krisztina, az ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kommunikációs vezetője, hogy miért a vállalat nyerte el a GTE egyik nagydíját. – A YuMi biztonságos konstrukciója lehetővé teszi, hogy szoros együttműködésben, védőkorlát nélkül dolgozhasson együtt az emberekkel.

Így hajtogat repülőt papírból az ABB robotja
Hirdetés

Kiemelt Partnereink