Szolgáltatók Várnagy Emese: százmilliókat lehet spórolni a rendszerünkkel (x)

Várnagy Emese: százmilliókat lehet spórolni a rendszerünkkel (x)

autopro.hu | 2014.11.04 15:10

Várnagy Emese: százmilliókat lehet spórolni a rendszerünkkel (x)

Az IVM Zrt., Magyarország vezető, innovatív logisztikai automatákat gyártó és forgalmazó vállalata. Dr. Várnagy Emese vezérigazgató adott interjút magazinunknak.

Hirdetés

– Mivel foglalkozik pontosan az IVM?
– Az ipari szektor közép és nagyvállalatai számára fejlesztettünk ki nagyon erős szoftverhátterű, termelési segédanyagokat elosztó automata-rendszert, amely a gyors fogyású eszközök ki- és elosztását kezeli rendkívül hatékonyan. A SaveLog automata család tagjainak segítségével a dolgozók gyorsan és ellenőrzött keretek között vehetik fel a munkájukhoz szükséges eszközöket.

– Hétköznapi megközelítésben mit kell ezen érteni?
– Az SavePro egy spirálos technológián alapuló rendszer, amely hasonlít egy csokoládé automatára. Ebből kártyás azonosítás után tudja felvenni a dolgozó a termékeket, például védőeszközöket, kesztyűt, vagy ragasztószalagot, sprayt, jelölő filcet, satöbbi. Bármi olyat, ami a munkavéghéséhez nélkülözhetetlen. Az automaták egymással is kommunikálnak a központi szerveren keresztül, azonnal jelzik, ha valami nagyon gyorsan fogy, esetleg kifogyott és újra kell rendelni. A kölcsönző automata kiadja a terméket, és jelzi, ha nem viszi valaki vissza időben. Itt az olyan drága termékekre kell gondolni, amelyeknek a követése nagyon nehéz, például egy kivetítő, drága fúrógép, csiszológép, vagy mérőműszer. Ezeknek az eszközöknek a pótlása nem olcsó és jellemzően sokkal többre van szükség belőlük egy cégnél, ha nehezen nyomonkövethetők és nem tudni, kinél találhatók.

– Mennyivel kevesebb fogy ezzel a megoldással?
– Számításaink szerint rendszerünk bevezetése után nagyjából 25-75 százalékkal kevesebb eszközre van szükség. Csak akkor dobják el a kesztyűt, amikor elkopott, nem pedig naponta háromszor. Mindent szabályozni tudunk: ki, mihez, mikor férhet hozzá. Ez egy pazarlásmentesítő rendszer, amely már akár egy ötvenfős cégnél is nagyon hasznos lehet.

– Nagyobb cégeknél mennyire hatékonyan alkalmazható?
– Ott hatékony igazán, hisz amúgy szinte lehetetlen nyomon követni minden eszközfogyást. Például a dunántúl legnagyobb autógyártó üzemében akár 300 millió forint lehetne az éves megtakarítás, ha bevezetnék a rendszerünket.

– Jellemzően milyen területen vannak ügyfeleik?
– Magyarországon piacvezető a cégünk, de összesen 14 országban vagyunk jelen. Minden nagyipari gyártónál ott vagyunk az autóipartól kezdve az elektronikán át egészen a gyógyszeriparig, többek között a szentgotthárdi Opel gyárban, valamint az összes autóipari beszállítónál, csak Magyarországon 180 cégnél. A rendszer egyik legnagyobb előnye, a spóroláson kívül, hogy a tényleges felhasználó szintjén monitorozza a fogyasztást és raktárosként is funkcionál. Sőt, a biztonsági eszközöknél törvényileg szabályozott módon, aláírással kell bizonyítani, ha valaki átvett egy munkavédelmi eszközt, a mi kártyás megoldásainkat pedig aláírással egyenértékűnek fogadják el, mert egyéni azonosítással működik.

Termékek:
SavePro – eszközadagoló automata (például munkavédelmi és más rezsianyagok adagolására)
SaveBox – nagyobb termékekhez kifejlesztett kiegészítő, tároló rendszer
SaveRent – nehéz és értékes eszközök kölcsönzésre alkalmas automata
SaveCon – kis méretű eszközök(pl. fúrószárak, marófejek, lapkák) kiadására alkalmas automata
SaveIT – informatikai platform, amely folyamatos adatáramlást biztosít a SaveLog automatáink szoftverei és más vállalatirányítási rendszer – például az SAP – között

Kiemelt Partnereink