Szolgáltatók VW-botrány: tiltólistán az Euro 5 dízelek Olaszországban

VW-botrány: tiltólistán az Euro 5 dízelek Olaszországban

MTI/autopro.hu | 2015.09.28 14:07

VW-botrány: tiltólistán az Euro 5 dízelek Olaszországban

A Volkswagen olaszországi kereskedelmi pontjai hétfőtől felfüggesztették a konszern összes olyan autójának az értékesítését, amelyek a feltehetően csalásra lehetőséget adó szoftverrel üzemelő dízelmotorral rendelkeznek.

Az árusítás felfüggesztését az olaszországi importőr rendelte el a VW-csoport olaszországi üzleteibe küldött körlevéllel.
A VW, Audi, Seat és Skoda márkákat értékesítő autókereskedők a sajtóban panaszolták el, hogy üzleteik a dízelbotrány kirobbanása óta üresek.

Az olasz kereskedelmi minisztérium adatai szerint a károsanyag-kibocsátás értékeit manipuláló szoftver mintegy 1 millió VW-csoporthoz tartozó járművet érinthet Olaszországban. Ennyit adtak el az érintett márkákból 2008 óta.

A Corriere della Sera olasz napilap hétfői száma szerint a felfüggesztett autók között lehetnek azok is, amelyeket a VW-csoport az olasz rendőrségnek és csendőrségnek kezdett el szállítani. A német autógyár májusban nyerte el az olasz rendfenntartó erők közbeszerzési pályázatát, amelynek értelmében a következő három évben mintegy 4 ezer gépkocsival látta volna el az olasz rendőrséget és csendőrséget.

Kiemelt Partnereink