Szolgáltatók Stasztny Péter: van mit tanulnunk egymástól

Stasztny Péter: van mit tanulnunk egymástól

Pardavi Mariann | 2016.05.02 09:25

Stasztny Péter: van mit tanulnunk egymástól

A MAGE április 26-án tartotta benchmarking munkabizottságának ülését a Flex sárvári telephelyén, mely az automatizálás, az élőmunkaigényes technológiák fejlesztése köré épült.

Hirdetés

A benchmarking kifejezést nem szokás magyarra lefordítani, talán az összemérés szó fedi le a leginkább a tartalmát. A bizottság vezetője Stasztny Péter, aki az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. vállalati kapcsolattartójaként tevékenykedik.

Stasztny Péter

– A benchmarking egy szisztematikus tanulási folyamat. Önértékelés előzi meg, ami arra keresi a választ, hogy miben vagyunk kiválóak, mik a fejlesztendő területeink cégünknél. A személygépkocsi gyártás és az ahhoz kapcsolódó beszállítói ipar nagyon sok jó gyakorlatot valósított meg Magyarországon. Van mit tanulnunk egymástól. A piac folyamatosan növekvő minőségi és produktivitási elvárásai kényszerítik a MAGE tagvállalatait arra, hogy tovább fejlődjenek. Természetesen a benchmarking tevékenység nagyon széles tartalmi lehetőségeket rejt magában, mi most az alapokat szeretnénk lerakni és folyamatosan bővíteni a benchmarking együttműködésben rejlő lehetőségeket – fogalmazta meg Stasztny Péter.

Kilián Csaba, a MAGE főtitkára és Timcsák István, az IGM kereskedelmi vezetője

Hozzátette: a szakmai munkabizottság célja, hogy kis befektetett munkát koncentráljanak a legégetőbb területek fejlesztésére, azok legegyszerűbb megvalósításához. A szakmai találkozókat követő lépés a másokkal való összehasonlítás során fejlesztendőnek talált területek, folyamatok megalapozása, amelyek kulcsfontosságúak a vállalat számára a feldolgozott területen.

– Információt szerzünk az egyes vállalatoknál létező folyamatokról, feltérképezzük az adott területre vonatkozó úgynevezett legjobb gyakorlatokat. Ehhez a találkozón kialakított kapcsolatok nyújtanak segítséget. A következő lépés során a vállalat hasznosítja a megszerzett információt, s megpróbálja a legjobb gyakorlatokat saját körülményei közt adaptálni.

A rendezvényen a három robotgyártó prezentált és mutatta be legújabb fejlesztéseit: az IGM, a Fanuc és az ABB. Az eseménynek otthont adó Flex részéről Nagy Tibor igazgató számolt be a sárvári gyár témához kapcsolódó fejlesztéseiről, amelyet a délutáni gyárlátogatáson a gyakorlatban is megtekintették a résztvevők.

Ezenkívül a rendezvényen ismertették az ISO/TS 15066 szabványt és a kollaboratív robotos megoldások jelenlegi státuszát. A gyakorlatban ki lehetett próbálni az Universal Robot programozását. A B&O Kft. részéről Balogh Sándor, kereskedelmi vezető volt az előadó "A kollaboratív robotos megoldások hasznos téma a jövő számára" című témában.

Kiemelt Partnereink